Isabel Widdershoven (links) en Lieke van Erp zijn de nieuwe exploitanten van het Veerhuis. Jafeth Kaayk uit Gennep is een van de twee koks, Fleur Miggiels uit Beugen staat in de bediening.  (foto: Marco  van den Broek)
Isabel Widdershoven (links) en Lieke van Erp zijn de nieuwe exploitanten van het Veerhuis. Jafeth Kaayk uit Gennep is een van de twee koks, Fleur Miggiels uit Beugen staat in de bediening. (foto: Marco van den Broek)

Veerhuis krijgt ook siroopfabriekje

  Zakelijk

Precies een jaar geleden kochten Maarten Pillen en Arjen Gesterkamp het Oeffeltse Veerhuis van Hans van den Hombergh. De twee zijn al eigenaar van de horecapanden Grand Café Moenen, Camelot en Wijncafé Pinot aan de Grote Markt in Nijmegen. Het sloop- en breekwerk is zo goed als klaar, de bar is bijna af, de meubels staan er, het vergrote buitenterras is onbetwist het visitekaartje van het Veerhuis 2.0.

door Henk Baltussen

Bezoekers zoeken een plekje op het zonnige terras met uitzicht op de Maas en bestuderen de lunchkaart. Personeel loopt wat onwennig heen en weer. De sfeer is ontspannen, de blikken vriendelijk, de gesprekjes hartelijk. 'Eindelijk', straalt iedereen uit, 'het Veerhuis leeft weer.'

Het is meer dan dat; er is weer nieuw leven langs de Maas. "We zijn verbaasd dat het zo'n begrip is in de regio", zegt Isabel Widdershoven (23) die samen met Lieke van Erp (22) het Veerhuis gaat exploiteren. "Ontzettend leuk dat we dit mogen doen. We maken lange dagen en hebben ook al sloopwerk gedaan. Prachtig, zo wordt het nog meer je kindje." Widdershoven studeerde Voeding en Diëtetiek, Van Erp Communicatie en Eventmanagement. Beide Nijmeegsen hadden een bijbaantje bij één van de horecazaken van Pillen en Gesterkamp. Nu zijn ze de nieuwe gezichten van het Veerhuis.
Op de begane vloer is de caféruimte met een klein podium en een zaaltje voor feestjes. Op de eerste verdieping komen vier vakantieappartementen met elk een eigen bad, douche en keukentje. De bedoeling is om de grote schuur achter het Veerhuis op termijn ook als horecavoorziening in te zetten. In een ander gebouwtje begint Pillen een eigen siroopfabriekje, de Aanmakerij genaamd. "De bedoeling is om de Aanmakerij ook op een andere manier bij het Veerhuis te betrekken", zegt Widdershoven. "Maar eerst nog het medewerkersteam op orde zien te krijgen. We denken zo'n 25 tot 30 mensen nodig te hebben en werven zoveel mogelijk in deze omgeving. Wie wil mag zich melden."
www.hetveerhuisoeffelt.nl

Programma opening Veerhuis
Vrijdag 6 juli
20.30 uur: The Jolly Undertaker (romantische, Ierse nummers)
21.30 uur: Marten de Paepe (singer songwriter)
Zaterdag 7 juli
14.30 uur: Trio met Philip Schuddeboom (viool), Theo de Best (piano) en Marijke Verdijk (zang)
15.30 uur: nog onbekend
20.30 uur: Muziekcollectief Zand en Grind met BJ Baartmans
21.30 uur: Trio The Space Age Travellers met BJ Baartmans
Zondag 8 juli
12.30 uur: Oeffeltse fanfare de Vriendenkring
13.30 uur: Paul Adriaansens (drums en drumdemonstraties)
Jos Kuipers (uit Oeffelt) Trio sluit de openingsdriedaagse af.

Meer berichten