Logo boxmeersweekblad.nl


Terugblik: Een jaar The Unit restyled

  Verenigingen

Sinds haar oprichting in 2012 is er veel veranderd binnen The Unit. Wat niet veranderd is, is de locatie. Het is namelijk nog steeds op de Raetsingel 5 bij De Weijerpark, achter de Weijer. Het jaar 2016-2017 is er één geweest van het Megateam: zo’n zestien stagiair(e)s, zes vrijwilligers en twee vaste krachten.

Door Dennis Veenbrink (The Unit)

BOXMEER - Dit jaar is er een aantal nieuwe vrijwilligers bij gekomen, te weten Camiel, Lance en Mark.

Op tijden dat The Unit open is, maar ook buiten de openingstijden zijn er verhuurbare ruimtes. Zo komt onder andere het Popkoor op maandagmiddag en een volksdansgroep op de woensdagochtend.

Dit jaar is Yo-Pro opgericht: het zelfsturend team van actieve young professionals, geheel bestaande uit stagiaires vanuit verschillende opleidingen. Yo-pro wordt ondersteund door het jongerenwerk van Sociom in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin. Er is een uitwisselingsdag geweest onder de stagiairs vanuit verschillende jongerencentra om ideeën op te doen van elkaar. Zelfs de vergaderingen zijn anders. Het gezamenlijk eten vooraf schept daarbij een betere band met elkaar.

Onder het team zijn acht muziekwerkgroepleden die de muziekstudio goed hebben aangepakt door alles te inventariseren en etiketteren voor uitleen vervangen en aan te schaffen. In de avond kunnen bandjes repeteren, zo hebben al de Balloon Busters en Surfing Giraffes gebruik gemaakt van de studio.

Mede door bezoek aan jongerencentrum de Pul in Uden is er inspiratie opgedaan. Dit heeft geleid tot de klusdagen: er is een meidenruimte gecreëerd in de activiteitenruimte en een chillhoek gemaakt uit pallethout. Ook de activiteiten zijn uitgebreid. De pooltafel heeft weer een nieuw groen laken en de ballen lopen niet meer vast. Het dartboard hangt weer aan de wand en er is een pingpongtafel overgebracht. Verder zijn er hockeysticks aangeschaft, een hoop Nerf guns, PS4 spellen, Wii en nieuwe beamer met groter projectiescherm.

Elke openingsdag heeft een thema: Zo is dinsdag de meidenmiddag, elke woensdag muziekmiddag, en elke donderdag sport- en spelmiddag. Als er geen activiteiten zijn dan is er gewoon inloopmiddag. Op de vrijdagen zijn er dit jaar drie tienerdisco’s geweest. Tijdens de Avondvierdaagse was het team ook aanwezig om jongeren een podium te kunnen bieden op de startlocatie met programmering van dj’s en diverse bands zoals Jacksons Cage.

Jongeren kunnen helpen door ideeën in te brengen voor activiteiten die zij leuk vinden. Dat kan door bijvoorbeeld langs te komen en/of een briefje in de ideeënbus te stoppen. Lijkt het je leuk om bij The Unit te werken? Zie de vacatures op Actieradius of de Facebookpagina.

Reageer als eerste
Meer berichten