Grote drukte tijdens de kermis in Vierlingsbeek van een jaar eerder.
Grote drukte tijdens de kermis in Vierlingsbeek van een jaar eerder. (Eigen foto)

Primeur: voetballen met botsauto's

  Toerisme

De kermis in Vierlingsbeek vindt dit jaar plaats van vrijdag 10 tot en met maandag 13 augustus. Tijdens de vier kermisdagen worden door de werkgroep Bèkse Kermis in samenwerking met onder meer de plaatselijke dorpsraad en horeca en de kermisexploitant weer tal van activiteiten op touw gezet.

Vierlingsbeek - De Bèkse Kermis telt dit jaar meer attracties en het programma bestaat tevens uit meer (rand)activiteiten en een horecaprogramma dat klinkt als een klok.

Voor het eerst in de Bèkse geschiedenis vindt bij de opening van de kermis op vrijdag een botsautovoetbaltoernooi plaats waaraan alle kinderen van 12 t/m 17 jaar gratis mogen deelnemen. Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door kermisexploitant Van der Salm. Drie botsauto's, met daarin twee passagiers, spelen tegen drie andere botsauto's. De bedoeling is om de grote bal in het doel te krijgen. Ook een aantal vips komen tegen elkaar in actie. Teams bestaande uit minimaal zes personen kunnen zich aanmelden via beksekermis@gmail.com (vòòr 1 augustus).

Ook is met de exploitant afgesproken dat er dit jaar twee keer een happy hour plaatsvindt. Zowel op vrijdag tussen 19.30 uur en 20.30 uur als op zaterdag tussen 20.00 uur en 21.00 uur kan iedereen met korting kaarten kopen. Vanwege het succes van vorig jaar wordt ook dit keer weer een dorpsbarbecue gehouden op kermiszaterdag, vanaf 18.00 uur. Bonnen voor de barbecue zijn tot en met zondag 5 augustus te bestellen via de website www.vierlingsbeek-groeningen.n/ verkoop-verhuur. Evenals vorig jaar staat er een ook een kindermenu op de kaart.

Op kermiszondag staat de ballonnenwedstrijd op het programma, waaraan alle aanwezige kinderen gratis kunnen deelnemen door de kleurplaat (te downloaden via dorpswebsite) in te kleuren. Vervolgens kan op zondag vanaf 16.30 uur een ballon afgehaald worden bij de Werkgroep Kermis bij Herberg Thijssen, waarna om 17.00 uur de ballonnen het luchtruim kiezen. De eigenaar van de ballon die de langste afstand bereikt wint een prijs. Naast de ballonenwedstrijd is er ook een fototochtwedstrijd uitgezet. Alle kinderen kunnen vanaf 16.00 uur een deelnemerskaart ophalen en daarna een speurtocht, waarmee ook weer prijzen te winnen zijn, over het kermisterrein maken. Voor het eerst sinds haar bestaan, is de populaire Bèkse Kroegentocht op maandag de afsluiter van de kermis. De bijbehorende shirts kunnen worden afgehaald op kermisvrijdag vanaf 21.00 uur bij Herberg Thijssen vanaf 21.00 uur. De kroegentocht wordt dit jaar afgesloten met een optreden van de feestband Knallermann. Ook Hans Coolen is een van de optredende artiesten. Meer informatie via beksekroegentocht.nl.

Ook de horeca heeft weer gezorgd voor een programma. Op vrijdag zijn de bands Afslag 7 (Herberg Thijssen) en One Shot (Concordia/Wildeman) op de verschillende podia te vinden. Op zaterdag staan Lekke Band (Concordia/Wildeman) en Third Half (Herberg Thijssen) in beide feesttenten.

Meer berichten