Wedstrijdbeeld van het Elfdorpentoernooi 2018 met rechts (in groen shirt) de latere winnaar Annie van Zwam. (foto Carel Thijssen)
Wedstrijdbeeld van het Elfdorpentoernooi 2018 met rechts (in groen shirt) de latere winnaar Annie van Zwam. (foto Carel Thijssen) (Foto: )

Elfdorpentoernooi in Weijerpark Boxmeer

  Sport

De jeu-de-boulesbanen in het Weijerpark in Boxmeer zijn op zaterdag 14 september het toneel van het Elfdorpentoernooi, dat voor de tiende keer op rij gehouden wordt.

Het toernooi wordt om 10.00 uur officieel geopend door wethouder W. Hendriks-van Haren. Ongeveer zeventig jeu de boulers uit alle elf dorpen van de gemeente Boxmeer gaan vanaf 10.30 uur de strijd tegen elkaar aan. Rond de klok van 16.00 uur is de winnaar bekend. Hij of zij gaat naar huis met een wisselbeker. Het Elfdorpentoernooi is een initiatief van de Boxmeerse jeu-de-boulesvereniging De Bokkeschieters. Gedurende de zomermaanden gaat een aantal spelers van de Boxmeerse vereniging een middag of avond op bezoek in een van de kerkdorpen om daar de sportieve degens te kruisen met de thuisclub. Als sluitstuk van de jaarlijkse rondgang komen de spelers van alle kerkdorpen naar Boxmeer voor de gezamenlijke Elfdorpenslotwedstrijd. Afgelopen jaar bleef de hoofdprijs van het toernooi in Boxmeer.

Winnaar was Annie van Zwam, die in de finale Jan Arts uit Vierlingsbeek wist te verslaan.

Meer berichten