Afgelopen seizoen werd het keurkorps van Olympia'18 met vlag en wimpel kampioen in de derde klasse. (foto: Bas Delhij)
Afgelopen seizoen werd het keurkorps van Olympia'18 met vlag en wimpel kampioen in de derde klasse. (foto: Bas Delhij) (Foto: )

Olympia'18 begint aan drie bekerduels

  Sport

Zondagmiddag 1 september start voor tweedeklasser Olympia'18 om 14.30 uur een serie van drie bekerwedstrijden tegen mede-tweedeklasser NWC in Asten. Een week later, zondag 8 september, komt eersteklasser Venlosche Boys op visite. Het derde bekerduel op zondag 15 september is een uitwedstrijd tegen de Limburgse fusiecombinatie Lindenheuvel - Heidebloem, eveneens een tweedeklasser. Voor de Olympianen zijn de drie bekerontmoetigen de eerste serieuze wedstrijden van dit seizoen.

Inmiddels heeft Olympia'18 er drie oefenwedstrijden opzitten. Er volgen er nog twee. Een combinatie van Olympia 1 en 2 speelde zondag 18 augustus in Empel tegen een combinatie van Emplina 1 en 2. Olympia'18 won dikverdiend met 2-0 dankzij treffers van Stan Claassen en Sam Luppes.

Dinsdagavond 20 augustus oefende Olympia'18 tegen eersteklasser Leones uit Beneden Leeuwen. Op een veld met te hoog gras trad de ploeg van hoofdtrainer Wil Beijer aan met ook diverse nieuwelingen. Ondanks dat het veld niet was geprepareerd, weerhield dat de ploeg er niet van er een doelpuntenfestijn van te maken. Voor het publiek werd het daarom een aantrekkelijke oefenpot met een ongebruikelijk hoge score van 5-4 voor Leones en een nog grilliger scoreverloop: 0-1, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1 rust 4-2, 4-3, 4-4 en 5-4.

De soms warrig fluitende scheidsrechter keurde daarnaast op dubieuze gronden voor de rust nog een goal van Freek Kerkhoff af, die hij eerst had goedgekeurd. Voor Olympia waren trefzeker: Douwe Zwaan die twee keer het net vond (en de bloedvorm van afgelopen seizoen meegenomen lijkt te hebben naar het komende voetbaljaar), Freek Kerkhoff en Sam Luppes. Bij Leones viel vooral voor de rust de nummer 9, een fysiek beresterke en technisch vaardige centrumspits, op. Hij scoorde maar liefst drie keer, waaronder een goal uit een strafschop.

Zondag 25 augustus speelde Olympia'18 in Wijchen tegen hoofdklasser AWC. Deze ploeg speelt niet alleen twee klassen hoger, maar is ook al veel verder in de voorbereiding. De ploeg van trainer Wil Beijer was nog niet compleet. Olympia'18 verloor met 3-1. Een stand die reeds bij de rust bereikt was. Voor Olympia'18 scoorde uit een penalty nieuweling Bjenze Graat de 0-1.

Een paar bevindingen na deze wedstrijden: Olympia'18 bezit een brede, jonge selectie en lijkt zowel in de diepte als in de breedte sterker te zijn dan vorig seizoen. Het team moet nog wennen aan het soms veel hogere tempo. En aan het feit dat ieder klein foutje achterin meedogenloos en direct wordt afgestraft. Gemiddeld genomen zal de handelingssnelheid nog omhoog moeten. Technisch gezien is de ploeg behoorlijk vaardig. Ook wat fitheid betreft is de selectie op de goede weg. Wel is de wedstrijdhardheid en -scherpte voor verbetering vatbaar. Alles bij elkaar: een team met potentie, maar er is nog volop werk aan de voetbalwinkel. Heel begrijpelijk overigens in deze fase.

Meer berichten