Geert Heijnen (links), Hans Smits en Wim ten Haaf kijken uit de komst van de nieuwe tennisbanen. (foto: Rikus ten Brücke).
Geert Heijnen (links), Hans Smits en Wim ten Haaf kijken uit de komst van de nieuwe tennisbanen. (foto: Rikus ten Brücke). (Foto: Rikus ten Brucke)

Tennisbanen Vierlingsbeek vernieuwd

  Sport

door Dennis Stiphout

Park wordt toekomstbestendig

In mei werd de nieuwe led-verlichting geplaatst en over een kleine maand volgt de renovatie van de banen. Tennisvereniging Vierlingsbeek is druk bezig haar park te vernieuwen.

Vierlingsbeek - Wie getuige wil zijn van een stukje geschiedenis, moet zich op zondag 14 juli richting het tennispark van Vierlingsbeek begeven. Tijdens het traditionele voorjaarstoernooi worden de laatste wedstrijden op de vier Vierlingsbeekse kunstgrasvelden afgewerkt. Een dag later wordt immers begonnen met het slopen van het hekwerk én de banen zelf. Dat was na twintig jaar nodig, zo motiveert bestuurslid Geert Heijnen. "De banen die er nu liggen, zijn in 1999 aangelegd. We laten die banen de laatste jaren ieder jaar keuren. Vorig jaar is tijdens de jaarvergadering besloten de banen dit jaar te vervangen." Dat proces begint op 15 juli. Heijnen hoopt dat de klus zo'n twee weken later geklaard is. "We beginnen met het slopen en afbreken van het hekwerk, netten, scoreborden, reclamedoeken, enzovoorts. De aannemer begint de 16de met het plaatsen van het nieuwe hekwerk. Op 18 juli worden de banen eruit gehaald. Ik hoop dat binnen twee weken de banen klaar zijn, het hekwerk staat en ook de rest gereed is."

De tennisclub heeft er bewust voor gekozen om de ondergrond, kunstgras, niet te veranderen. "We zijn wel bij verschillende andere verenigingen gaan kijken, maar wij hebben al twintig jaar kennis over deze ondergrond in huis. We hebben ruim twintig jaar met deze ondergrond kunnen doen, dat is ook zeker te danken aan het werk van de vrijwilligersgroep op vrijdag. Daar zijn wij hen erg dankbaar voor. We hopen óók met deze banen twintig jaar vooruit te kunnen." Ook de kleuren (rood en groen) blijven onveranderd.

Zoals gezegd werd de led-verlichting een kleine twee maanden geleden al aangepakt. Dankzij een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid kon de verlichting grotendeels betaald worden. "De lichtmasten zijn allemaal goedgekeurd, alleen de verlichtingsbakken zijn vervangen. We kunnen de verlichting nu op tien, zeventig of honderd procent zetten. Daarnaast kunnen de lichten, wanneer deze uit zijn gezet, direct weer aan worden gemaakt.

Heijnen, die aangeeft dat het terras en de overkapping het volgende project worden, is één van de vier personen die zich intensief met het traject rondom de vernieuwingen bezig heeft gehouden. Hij deed dat samen met Hans Smits, Wim ten Haaf en Geert Verstegen.

Als alles in gereedheid is gebracht, kunnen de kleine tweehonderd leden (onder wie zo'n twintig jeugdleden) hun balletjes slaan op een park dat volgens het bestuurslid klaar is voor de toekomst. "In 2017 is onze kantine ook al gerenoveerd. Daarnaast hebben we de laatste jaren geen echte problemen meer gehad met de waterdoorlatendheid van de banen. Als alles vernieuwd is, is het park toekomstbestendig. Minstens twintig jaar."

Meer berichten