Koen Verlinden maakt een actie. Trainer Ruud Vermeer (achtergrond) kijkt toe. (foto: Albert Hendriks)
Koen Verlinden maakt een actie. Trainer Ruud Vermeer (achtergrond) kijkt toe. (foto: Albert Hendriks) (Foto: albert-hendriks)

SSS'18 verslaat Caesar na verlenging

  Sport

SSS'18 heeft zich afgelopen zondag in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse na verlenging ontdaan van Caesar. De Overloners versloegen de ploeg uit Beek met 4-1.

Door Dennis Stiphout

Het was in de warming-up al te zien dat de formatie van trainer Ruud Vermeer zin had in het seizoenstoetje. Veel scherper en gretiger dan tegenstander Caesar bereidde SSS'18 zich voor op het duel dat een tijdje later begon. De thuisploeg trok die vorm door in het eerste half uur, waarin SSS dominanter was dan Caesar maar échte kansen schaars waren. De gasten mochten doelman Pim Gubbels na een klein kwartier danken dat het niet op achterstand kwam. Gubbels bracht redding op een vrije trap van Koen Verlinden en pareerde de inzet van Bas Joosten in de rebound ook vakkundig. Diezelfde Verlinden werd tien minuten voor rust door de doelman gevloerd, maar ook die toegekende vrije trap leverde niets op.

Na rust kregen de gasten een penalty. SSS-doelman Thomas Massop begin een overtreding, waarna het buitenkansje werd verzilverd: 0-1. Het was voor SSS het signaal om meer druk naar voren te gaan zetten. Na ruim een uur volgde het kantelpunt in het duel: scheidsrechter Dragstra besloot op advies van diens assistent een speler van Caesar rood te geven na een elleboogstoot. Koen Voesten zorgde ruim een kwartier voor het einde voor de gelijkmaker. De Overloners wilden het duel voor het einde beslissen, maar ondanks meerdere kansen (opnieuw Voesten en Verlinden) lukte dat niet.

Na vier minuten in de verlenging brak het verzet van Caesar alsnog. Voesten kopte een voorzet van invaller Frank Hendriks binnen. Joosten zorgde in de eerste helft van de verlenging voor de beslissing: 3-1. De treffer van aanvoerder Wout Janssen was vervolgens voor de statistieken. Trainer Ruud Vermeer na afloop over de prestatie: "Ik ben heel erg tevreden. We hebben karakter getoond: petje af."

Meer berichten