Het Computron Cyclingteam voor 2019. Animator Koen Wulterkens staat vijfde van links. Rechts naast hem Gert-Jan Verdijk, Nederlands Masterkampioen Ron Paffen en Kristian Michiels. (Foto: Sander Berends)
Het Computron Cyclingteam voor 2019. Animator Koen Wulterkens staat vijfde van links. Rechts naast hem Gert-Jan Verdijk, Nederlands Masterkampioen Ron Paffen en Kristian Michiels. (Foto: Sander Berends) (Foto: )

Vernieuwd Computron Cyclingteam

  Sport

Wederom een nieuw tenue, een recordaantal sponsors, twee nieuwe krachten en superstrakke racefietsen. Het Computron Cyclingteam heeft bij het ingaan van haar vijfde seizoen opnieuw stappen vooruit gezet. "We zijn een vriendenteam, maar we willen ook door blijven groeien."

door Sander Berends

Na de presentatie bij bloemenconcern Florius in Cuijk keek Koen Wulterkens nog eens om zich heen. "We hebben weer stappen gezet", concludeerde de 29-jarige renner uit Cuijk, die al enkele jaren in Boxmeer woont. Samen met Berry Roelofs uit Groesbeek is Wulterkens de animator achter het Computron Cyclingteam, dat begin 2015 werd opgericht en als vlaggenschip van de wielersport in het Land van Cuijk dient. Dit seizoen strijdt de formatie met vijftien renners in de categorieën Amateurs, Sportklasse en Masters om de prijzen. Wulterkens gaf zondag bij de Kasteelronde in Mill met zijn derde amateurzege al het goede voorbeeld.

"Vorig jaar was voor mij een seizoen van net niet. Nu valt alles mooi op zijn plaats. Waar het precies vandaan komt, weet ik niet. Ik train iets specifieker, fiets met meer vertrouwen, zit goed in mijn vel. Plezier hebben is voor mij belangrijk om goede prestaties neer te zetten. Ik hoop hiermee andere jongens te stimuleren. Dat geldt voor iedereen binnen het team," aldus Wulterkens, die ook deel uitmaakt van het vijfkoppige bestuur.

De afgelopen twee jaar viel de wielerequipe op door haar gitzwarte uitrusting. Dit seizoen is daar het blauw en groen van de Maldense hoofdsponsor aan toegevoegd. "Het tenue hebben we met behulp van Boxmerenaar Peter Janssen ontworpen. Het kijkt strak. Net zoals de fietsen." De matblauwe Ridleys zijn innovatief. De fietsen kennen een dubbele voorvork, een rechtlijnig stuur en het kabelwerk is volledig weggewerkt. "Het is eigenlijk gekkenwerk als je kijkt hoe de sponsors ons op dit vlak helpen. We hebben dit jaar ons bestand nog verder kunnen uitbreiden. Ons netwerk nog verder aangeboord zodat de randvoorwaarden nu uitstekend zijn ingevuld."

De wielerploeg opereert sinds dit seizoen als vereniging onder de naam Fantina Cyclingclub. "Zo kunnen we onze eigen koers varen en doen wat we willen. Onze doelen dit jaar zijn de Kasteelronde van afgelopen zondag in Mill, Daags na de Tour, de NK's, de klassiekers en de driedaagse Ronde van Haspengouw van komend weekend." Haiko Peters uit Vianen, sinds donderdag 41 jaar, kent de doelen. "Ik voel me beter en sterker dan vorig jaar, maar door valpartijen en technische tegenslag heb ik mijn doel podiumplek nog niet kunnen behalen. Ik heb nu een goede uitslag nodig."

Kristian Michiels uit Vierlingsbeek debuteert dit jaar bij de Amateurs. "Het is nog wennen, maar ik kom altijd pas later in het seizoen in vorm. Dit jaar ben ik eerder begonnen met wedstrijden rijden in de hoop dat te veranderen. Maar door mijn werk als marketingmanager in Amersfoort en een gezin met sportende kinderen, kan ik vaak pas eind mei meer tijd vrijmaken voor het wielrennen", vertelt de 39-jarige oud-voetballer van Volharding, JVC Cuijk en UDI'19. Zijn neef Gert-Jan Verdijk (41) komt dit seizoen opnieuw uit in de Sportklasse. "Ik hoop half juli veertig punten te hebben verzameld, zodat ik over mag stappen naar de Amateurs en toch kan starten in Daags na de Tour. Anders mag ik niet deelnemen aan het criterium in mijn eigen woonplaats. Ik ben het seizoen goed begonnen. Rijd constant. Ik hoop deze vorm door te zetten."

Meer berichten