Kim Verkerk stapte na het kampioenschap met Activia 2 deze zomer over naar de hoofdmacht. (persfoto)
Kim Verkerk stapte na het kampioenschap met Activia 2 deze zomer over naar de hoofdmacht. (persfoto)

Uitstekend debuutjaar in hoofdmacht

  Sport

Het leven lacht Kim Verkerk toe. De hbo-student verpleegkunde woont op kamers in Nijmegen, houdt van gezelligheid en feestjes en slaat in het weekend de ballen over het net bij Activia in Sint Anthonis.

door Peter Schoeber

Wie niet groot is moet slim zijn. Dat is wel van toepassing bij Kim Verkerk (19), volleybalster uit Langenboom en actief in de eerste divisie bij Somas/Activia. Met haar 1.71 meter is de passer/loper de kleinste in het team van trainer Ger van Heugten. Gelukkig beschikt Verkerk over een grote sprongkracht en weet de buitenaanvalster menig punt te scoren. "Ik wil de ballen graag over het net rammen, maar als kleintje is het echt zoeken hoe ik de bal slim voorbij de tegenstander kan spelen." Na het kampioenschap vorig jaar met Activia 2 stapte ze afgelopen zomer over naar de hoofdmacht. Omdat de ploeg via de achterdeur alsnog promoveerde naar de eerste divisie, speelt Kim Verkerk dit seizoen op het derde niveau van Nederland. "Een hoger niveau biedt nieuwe kansen voor mij. Ik kan nog veel leren, moet nog groeien in mijn spel en deze stap is goed voor mijn ontwikkeling." Ze begon met volleybal in haar woonplaats Langenboom, bij VC Vollan. Daar kreeg ze de eerste trainingen van Rudi Kun-Kuti en speelde samen met zus Jill. "Vollan speelt tweede klasse, ik zocht meer uitdaging, ik wilde een betere speelster worden. Daarom volgde ik regiotrainingen in Gemert en trainde drie jaar mee bij de Summa Volleybalschool in Meijel. Vier jaar geleden maakte ik de overstap naar Activia, waar ik sinds dit seizoen in de eerste divisie speel." Kim Verkerk houdt van gezelligheid en heeft een goede babbel, buiten maar ook binnen het veld. "We hebben een superleuk team, zijn ook vriendinnen van elkaar. In het veld moet ik het echt van mijn sprongkracht hebben. Ik ben al eens door een club benaderd om daar als libero aan de slag te gaan, maar dat gaat het niet worden. Ik vind aanvallen veel leuker. Slimme ballen, op de handen slaan zodat de bal uitvliegt. Ik ben een prater in het veld, in de verdediging coach ik veel. We hebben wel meer praters in de ploeg, dat is ook wel nodig." In Nijmegen ligt haar leven. Het studentenleven wel te verstaan. Al komt ze regelmatig terug naar Langenboom, waar nog veel vrienden wonen. "Langenboom is een klein, gezellig dorp. Veel is er niet, voetbal, volleybal, een café, de dorpsfeesten en de bakkerij van mijn oom, die mij ook sponsort. Inmiddels ben ik gewend aan het leven in de stad."


In de competitie doet Activia het goed. De nieuwkomer staat in de subtop en zit in de winning mood. Afgelopen zaterdag werd met 3-1 gewonnen bij Zaanstad. "Ik vind dat we het niet slecht doen. Er komt steeds meer publiek naar onze thuiswedstrijden, het leeft in Sint Anthonis. Ger wil graag de top-3 halen, dat zit er ook wel in. Hij zegt ook ´vanaf nu kijken we alleen nog maar naar boven´. Wanneer we zo blijven presteren kunnen we ook hoger eindigen." Zaterdag speelt Activia thuis tegen hekkensluiter Peelpush 2.

Meer berichten