Nynke Rovers maakt zich op voor de eredivisietopper tegen Sliedrecht (foto: Peter Gommans)
Nynke Rovers maakt zich op voor de eredivisietopper tegen Sliedrecht (foto: Peter Gommans)

Nynke Rovers: "We hebben iets recht te zetten"

  Sport

Ze staat bekend als ´het lachebekje´, maar een vrolijk gezicht te voorschijn toveren kostte volleybalster Nynke Rovers uit Ledeacker de afgelopen dagen wat meer moeite dan normaal. De diagonaal, die dit seizoen weer terugkeerde bij FAST in de eredivisie, had er flink de pest in na de uitschakeling in de landelijke bekercompetitie door VV Utrecht. De Utrechtse studenten spelen een divisie lager, maar hielden de winst wel in de Domstad: 3-2. "Het lukte allemaal net niet, dan kwam de pass niet aan, dan liep de aanval niet. De overtuiging was er wel, maar we speelden zonder lef en niet vrijuit, zoals we dat wel kunnen. Maar de uitschakeling is ook de verdienste van Utrecht."

door Peter Schoeber

Nynke Rovers (22) woont tegenwoordig in Nijmegen, waar ze de studie Opleidingskunde aan de HAN volgt. Momenteel loopt ze fulltime stage in Nijmegen. In de weekenden komt ze graag terug naar Ledeacker, waar ze in de vertrouwde omgeving van haar ouders zich rustig kan voorbereiden op de wedstrijd van het weekend. En ja, geeft ze lachend toe, "dan laat ik me ook lekker verwennen." Met volleybal begon ze als jong meisje bij Activia. Ze had talent en trainde mee met Jong Oranje. Vijftien was ze, toen de stap naar Flamingo´s in Gennep maakte. Onder leiding van trainer Jacek Ziemba uit Boxmeer maakte ze haar debuut in de eredivisie. Inmiddels heeft Flamingo´s een samenwerkingsverband met Activia en wordt er afwisselend in Gennep (Pica Mare) en Sint Anthonis (Activiahal) gespeeld.

Afgelopen jaar deed ze een stap terug bij FAST. Studeren, stage lopen en fulltime topsport bedrijven kostte haar veel energie. Ze keerde terug bij Activia, waar ze samen ging spelen met zus Anouk (24). "Ik heb een leuk jaar bij Activia gehad. Samen spelen met Anouk was bijzonder, we hebben nooit samen in een team gespeeld. Anouk speelde bij Activia 3 en werd voor het eerste team gevraagd. Zo kreeg ik de kans om met haar in hetzelfde team te spelen. Activia heeft een leuk team met jonge meiden, die ervoor gaan. Ik heb een mooi jaar gehad, waarin ik andere fijne dingen heb kunnen doen. Maar na verloop van tijd begon het toch te kriebelen. Ik was al een paar keer gevraagd om bij FAST uit te helpen. Nu heb ik weer 'ja' gezegd, spelen op een hoger niveau is toch fijner. En eerlijk gezegd begon het ook weer te kriebelen." Echte ambities heeft ze niet om hogerop te spelen, het niveau en de club vindt ze prima. "Mijn studie vind ik ook belangrijk."

FAST bezet momenteel de vijfde plaats in de eredivisie. Zondag komt landskampioen Sliedrecht Sport op bezoek in de Activiahal (15.30 uur). Een zware opgave, weet Rovers. De club uit de Alblasserwaard is koploper en net uitgeschakeld na twee ronden in de Champions League. Bij Sliedrecht speelt ook ex-FAST-speelster Brechtje Kraaijvanger, terwijl Shannon Gerhardt (nu fysiotherapeute van FAST) van 2010 tot 2012 de kleuren van Sliedrecht Sport verdedigde. Rovers: "We gaan hard trainen en ons klaarstomen voor de wedstrijd van zondag. Dat zal lastig worden tegen Sliedrecht, ze hebben een goede blokkering en spelen met veel servedruk. Het uitduel hebben we eerder dit seizoen dik verloren, we hebben iets recht te zetten. Iedereen in het team wil heel graag winnen. We moeten ons niveau halen en laten zien wat we kunnen."

Meer berichten