FAST keek in het duel met Dros Alterno een aantal keren tegen een achterstand aan, maar won het duel uiteindelijk alsnog. (Foto: Jos Gröniger)
FAST keek in het duel met Dros Alterno een aantal keren tegen een achterstand aan, maar won het duel uiteindelijk alsnog. (Foto: Jos Gröniger)

FAST werkt matchpoints weg in spektakelstuk

  Sport

Eredivisionist FAST heeft de zenuwen van de fans flink op de proef gesteld. In de doorgaans sfeervolle en luidruchtige sporthal Pica Mare kon je zaterdagavond regelmatig een speld horen vallen.

De speelsters van trainer Harmen Bijsterbosch lieten zien over stalen zenuwen te beschikken. De Roze Brigade kwam met een 3-2 (24-26, 18-25, 26-24, 25-20, 16-14) overwinning op Dros Alterno met de schrik vrij. De nummer vier uit de Eredivisie controleerde de eerste set tot aan het moment dat de Apeldoornse Tess de Vries bij een aanval ongelukkig ten val kwam en met enkelletsel werd afgevoerd. Na een 20-18 achterstand greep Dros Alterno de eerste set: 24-26. In de tweede set kwam FAST er niet aan te pas.

In de derde set stonden de gasten met 12-20 en later met 22-24 voor, maar toch was het de thuisploeg die de set greep. In de vierde set nam de thuisploeg het heft in handen. Het spel lag bij 23-20 minutenlang stil omdat FAST-speelster Daniëlle Bosman uitviel met een knieblessure. In de laatste set was het opnieuw het elftal uit Apeldoorn dat op voorsprong kwam. Bij 7-12 gaf geen FAST-supporter meer een cent voor de winstkansen. De thuisclub knokte zich echter opnieuw terug en na een adembenemend slot ging de overwinning uiteindelijk naar FAST: 16-14.

Meer berichten