Olympia'18 is door de periodetitel zeker van deelname aan de nacompetitie. (foto: Bas Delhij)
Olympia'18 is door de periodetitel zeker van deelname aan de nacompetitie. (foto: Bas Delhij)

Olympia'18 grijpt eerste periodetitel

  Sport

Derdeklasser Olympia'18 behaalde zondag in Schijndel tegen Avanti'31 de zesde overwinning van het seizoen in zeven wedstrijden. Door een 4-0 zege werd ook de eerste periodetitel behaald. Olympia is met negentien punten uit zeven wedstrijden koploper. Douwe Zwaan scoorde weer tweemaal en heeft nu zeventien treffers gemaakt.

Schijndel - Vooraf werd de uitwedstrijd met Avanti'31 betiteld als de tweede achtereenvolgende zware uitwedstrijd. Vorige week behaalde Olympia'18 een benauwde zege in en op Volkel (2-1). Het duel was voor rust aantrekkelijk. In hoog tempo lieten beide ploegen het publiek genieten van attractief voetbal met een grote wil om te winnen. Avanti was lange tijd gelijkwaardig. Olympia-doelman Frank Beljaars moest zo nu en dan zijn klasse tonen. Na een klein half uur spelen kwam Olympia op 0-1. Furkan Sarioglu pingelde door de verdediging en gaf een assist op Sam Luppes: 0-1. Zes minuten later maakte Douwe Zwaan na een knappe actie van Luppes de tweede. Sarioglu besliste het duel vlak voor rust na een prima combinatie op rechts tussen Luppes en Zwaan. Na rust kon Avanti geen vuist meer maken en scoorde Olympia, in de persoon van Zwaan, nog één keer.

Wederom stonden Luppes en Sarioglu aan de basis. Door de zege is Olympia in de eerste periode niet meer te achterhalen door naaste belager Vitesse'08, dat op vijf punten afstand volgt. Op 11 november speelt Olympia'18 om 14.30 uur voor de tweede bekerronde in eigen huis tegen niemand minder dan streekgenoot en tweedeklasser Volharding, dat afgelopen zondag DAW met een 4-1 nederlaag naar huis stuurde. Een heuse kraker, waarin Olympia zich kan meten met een ploeg van het niveau in de tweede klasse. Rondom het duel staat een prachtig nevenprogramma gepland, met diverse artiesten. Het programma begint om 14.00 uur. De Vrienden van Olympia en andere Olympia-sponsoren zijn speciaal uitgenodigd voor deze topper op het sportpark in Boxmeer.

Meer berichten