Isis Neeskens is op haar plek bij Activia. (foto: Paul Klerckx)
Isis Neeskens is op haar plek bij Activia. (foto: Paul Klerckx)

Peelpush maatje te groot voor Activia

  Sport

De volleybalsters van Somas Activia wisten zaterdag niet te stunten in het nationaal bekertoernooi. In de eigen Activiahal werd wel gewonnen van competitiegenoot Olympia Panningen (3-0), maar vervolgens was de equipe van Ger van Heugten een maatje te klein tegen Peelpush uit de Topdivisie: 0-3.

Door Peter Schoeber

Vooraf werd in Sint Anthonis stiekem gehoopt op een bekerstunt tegen Peelpush, om zo een plek bij de laatste zestien van Nederland te bereiken. Activia, promovendus in de eerste divisie, versloeg overtuigend Olympia, maar had niets in de melk te brokkelen tegen Peelpush. De opponent uit Meijel was ondanks een handvol geblesseerden veel te sterk: 18-25, 15-25, 18-25.

Spelverdeelster Isis Neeskens was na afloop natuurlijk teleurgesteld, maar toonde zich ook snel realistisch. "Peelpush was de betere ploeg. We gingen voor een stunt en het had gekund, maar we maakten zelf teveel fouten." Neeskens (16) zag Peelpush, met de Millse buitenaanvalster Jody Selten, vooral sterk blokkeren. "Bij ons gingen de kopjes omlaag, terwijl we vooral enthousiast hadden moeten blijven doorspelen." Ze wijst op de eerste wedstrijd, tegen Olympia (ook eerste divisie, derde landelijk niveau). "In de eerste set toonden we veel enthousiasme en haalden we de sets overtuigend binnen. In die wedstrijd lukte eigenlijk alles, liep onze blokkering en passing goed. Het is fijn om zo te spelen."

De volleybalster, ze is heel ver weg familie van oud-voetbalinternational Johan Neeskens (in de jaren zeventig, Ajax en Barcelona), is op haar plaats bij Activia. "De club is leuk, er is een hele gezellige sfeer. Iedereen kent iedereen, het publiek leeft tijdens een wedstrijd met ons mee en we vieren samen de overwinning." Isis begon bij de mini´s, nadat zus Gaya (18) haar was voorgegaan in Maashees. Nu spelen de zussen samen in één team. Dat valt niet altijd mee, erkent Isis. "Je denkt als zussen meer tegen elkaar te kunnen zeggen, maar dat wordt wel eens kibbelen. Maar het gaat steeds beter. We hebben afgesproken dat we in het veld teamgenoten zijn, thuis zijn we zussen." Volleybal is een teamsport, iets wat haar aanspreekt. "Je werkt samen naar iets toe, iedereen is enthousiast en je werkt er hard voor. Dat maakt het spelletje heel fijn."

Vorig seizoen maakte ze haar debuut in dames-1 en deelde de positie op spelverdeling samen met Anouk Kersten. Na het stoppen van Kersten mag Isis Neeskens dit jaar de aanvallers in stelling brengen. Als nieuwkomer in de eerste divisie kent Activia, met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar, een goede start. De huidige vijfde plek verrast de speelster wel. "Handhaven is ons doel, maar trainer Ger van Heugten wil bij de top-3 eindigen. Ger is nieuw dit jaar, van hem heb ik al veel geleerd. Hij geeft leuke en gevarieerde trainingen. Op zondag train ik ook mee met de Fast Academy onder leiding van Jacek Ziemba." De leerling aan het Elzendaalcollege doet dit schooljaar haar havo-examen. Ze hoopt daarna op een avontuur in de Verenigde Staten, waar ze kan studeren en sporten.

Meer berichten