Drie geslaagden taekwondovereniging

  Sport

Op donderdag 27 september mochten Manon de Rooy, Gert-Jan Verberkt en Jacco Heijligers, lid van taekwondovereniging Chang-Hun in Boxmeer, het certificaat in ontvangst nemen behorende bij de zwarte band. Zij zijn eerder al geslaagd voor de 1e Dan, waardoor ze de zwarte band konden krijgen.

De Boxmeerse taekwondovereniging nam op zondag 30 september deel aan het Soo Bak-Gi toernooi in Asten. Een groot aantal leden deed mee namens de vereniging uit Boxmeer. Voor sommige leden was het zelfs de eerste wedstrijd, waardoor het erg spannend was. Er waren veel supporters aanwezig om de taekwondoërs aan te moedigen. De dag werd succesvol afgesloten met het behalen van liefst tien prijzen.

Taekwondo is een vorm van zelfverdediging. Bij de sport worden de handen en de voeten gebruikt, met als doel het verbeteren van zelfverdediging en het verbeteren van de persoonlijkheid. De stijl Chang Hun, omstreeks 1965 in Nederland geïntroduceerd, wordt door de gelijknamige Boxmeerse vereniging beoefend. De vereniging organiseert regelmatig wedstrijden, trainingsweekenden of andere bijzondere activiteiten voor jeugdleden.

Meer berichten