Een trotse Sharon van der Velden toont haar gewonnen prijs bij de Brabantse Kampioneschappen.
Een trotse Sharon van der Velden toont haar gewonnen prijs bij de Brabantse Kampioneschappen. (Foto: )

Boxmeerse Sharon naar Hippiade

  Sport

Het eindexamenjaar staat nog voor de deur, maar Sharon van der Velden heeft haar eerste resultaat al binnen. De vmbo-leerlinge aan Metameer Boxmeer stal afgelopen weekend bij de Brabantse Kampioenschappen Dressuur in Stevensbeek de show met pony Sil. Eind augustus mag ze naar het NK.

Boxmeer - Al acht jaar beoefent deze fanatieke amazone de dressuursport met veel plezier. Eerst bijgestaan door Monica Geerts uit Westerbeek en sinds begin dit jaar ook door Stijn Bruisten, trainer bij de Boekelse Rij- en Ponyvereniging Rutger van Herpenruiters, waar Sharon onlangs lid is geworden.

Net iets te kort

De vele trainingsuren wierpen hun vruchten af, want ze behaalde in het verleden enige kringkampioenschappen en mocht regelmatig aantreden op de Brabantse kampioenschappen. Hoewel ze ook daar doorgaans goed presteerde, bleek ze steeds net iets te kort te komen om een heimelijk verlangen (uitkomen op het Nederlands Kampioenschap) te realiseren.

Dit weekend werd dan eindelijk de ban gebroken, want met een geconcentreerd gereden proef liet ze de jury weinig andere mogelijkheden dan haar een ereplaats toe te bedelen. Waar ze van één jurylid zelfs de eerste plaats kreeg toebedeeld, plaatsten de andere twee haar ook in de top. De uiteindelijke vierde plaats, in een deelnemersveld van 32 geselecteerde toppers uit alle delen van Brabant, zorgde voor een vreugdedansje bij Sharon en fanatiek meelevende familie. Die prestatie was immers genoeg om zich te kwalificeren voor de Hippiade, het NK in de paardensport. Eind augustus mag ze dus de strijd aangaan met een selecte groep dressuurrijders in Ermelo en strijden om de Nederlandse titel.

Met haar pittige pony Sil vormt ze al ruim vier jaar een gedegen combinatie en gezamenlijk behaalden ze al tal van ereprijzen, dus kijkt men reikhalzend uit naar haar prestaties tijdens het debuut op de Hippiade. De vereniging is blij met (en voor) Sharon en wenst haar natuurlijk alvast veel succes.

Mocht u haar eens in het echt aan het werk willen zien, dan is de gang naar Ermelo daarvoor overigens niet noodzakelijk, want zij zal ongetwijfeld ook haar opwachting maken tijdens het Hippisch Event Boekel. Deze wedstrijd, georganiseerd door haar eigen club, vindt plaats op 1 (paarden) en 2 (pony's) september in de manege aan de Statenweg in Boekel.

De Hippiade is een jaarlijks evenement dat in het Gelderse Ermelo wordt gehouden. Het wordt ook wel beschouwd als de Nederlandse Kampioenschappen in de paardensport. Er zijn allerlei activiteiten, zoals springen en dressuur. De Hippiade Dressuur staat in het teken van zowel individuele dressuur als afdelingsdressuur. Pony's zijn 25 augustus aan de beurt, en de paarden op 31 augustus en 1 september. Kijk voor alle informatie over het evenement op de officiële website www.hippiade.nl.

Meer berichten