Cindy Pieterse wordt in de NPO1-studio geflankeerd door de Radio Tour de France-presentatoren Gert van 't Hof en Robbert Meeder. Foto: NOS
Cindy Pieterse wordt in de NPO1-studio geflankeerd door de Radio Tour de France-presentatoren Gert van 't Hof en Robbert Meeder. Foto: NOS

Vierde rondemiss voor Daags na de Tour

  Sport

Het leek een grapje, maar de opmerking van Cindy Pieterse bij Radio Tour de France was wel degelijk serieus bedoeld. Ze gaf begin deze week op de radio tussen neus en lippen aan graag rondemiss te willen worden, komende maandag in Boxmeer. Haar wens gaat in vervulling.

Cabaretière en columniste Pieterse is tijdens Radio Tour op NPO1 dagelijks te horen als presentator van het spelletje De kwis die niet te googelen is.  Elke dag stelt ze een vraag waar luisteraars een antwoord naar de NOS kunnen mailen. Na afloop van de etappe geeft ze de oplossing. Tevens is Pieterse aangewezen als rondemiss van Radio Tour de France. Ze had niet gedacht een reactie uit Boxmeer te krijgen op haar opmerking. Ze nam de uitnodiging met veel enthousiasme aan. Als vierde rondemiss vergezeld ze maandag de Daags na de Tour-missen Margot, Loïs en Annabelle. Ellen Ohoioeloen, die al enkele jaren de missen begeleidt, zal haar graag inwijden in de rondemissenwereld.

"Ik vindt het echt geweldig dat ik dat mag doen", zegt Pieterse. "Ik ben een wielerliefhebber en ben supernieuwsgierig naar maandag. Ik wil alles meemaken."  En ze wil maandag met iedereen die wil op de foto, liet ze al via de radio weten. Inmiddels heeft ze al een heus miss-jurkje aangeschaft. Een wit. Omdat de andere drie missen het groen, geel en de rode bolletjes van de Tourklassementen dragen, vertegenwoordigt Pieters met haar witte outfit het jongerenklassement in de Tour. Natuurlijk zal de onvermijdelijke sjerp niet ontbreken.

Via de radio houdt ze tot maandag de luisteraar op de hoogte van haar op handen zijnde avontuur in Boxmeer.
 

Meer berichten