Jeffrey Herlings in actie. (foto: archief Boxmeers Weekblad, Marco van den Broek)
Jeffrey Herlings in actie. (foto: archief Boxmeers Weekblad, Marco van den Broek)

Nieuwe crossclub vraagt garanties

  Sport

De splinternieuwe Stichting MXGP Sint Anthonis vraagt de gemeente Sint Anthonis voor de komende drie jaar een garantstelling van 300.000 euro om internationale motorcrosswedstrijden in de hoogste afdeling te kunnen organiseren.

door Henk Baltussen

De crossclub, met Marcel Hermans, Jan Kempen en Jeroen Verhoeven als initiatiefnemers, wil september volgend jaar de eerste MXGP-cross bij De Bergen in Wanroij houden. Om dat vast te kunnen leggen moet de eerste 100.000 euro voor 1 januari zijn overgemaakt naar Youthstream, de club in Monaco die de wereldwijde MXGP-crossen organiseert. De totale kosten van het Wanroijse crossweekeinde bedragen zes tot zeven ton. Het trio wil Sint Anthonis weer op de kaart zetten als motorcross-gemeente. Tussen 1947 en 1985 genoot Sint Anthonis (inter)nationale bekendheid door de organisatie van crosswedstrijden op het hoogste niveau.

Dat crosswereldkampioen Jeffrey Herlings in Oploo woonachtig is, is voor de drie een extra reden om de MXGP naar Wanroij te halen. Herlings, die onlangs zijn sleutelbeen brak, strijdt dit jaar mee om de wereldtitel in de hoogste crossklasse. De gemeenteraad moet nog ja of nee gaan zeggen tegen de garantstelling.

Meer berichten