De ex-internationals komen naar De Zwaluw. De exacte samenstelling van het elftal is nog niet bekend. (foto: persfoto KNVB)
De ex-internationals komen naar De Zwaluw. De exacte samenstelling van het elftal is nog niet bekend. (foto: persfoto KNVB)

De Zwaluw bestaat 100 jaar

  Sport

Op donderdag 7 juni is het zover. Dan bestaat voetbalvereniging De Zwaluw precies 100 jaar. Het jubileum van de voetbalvereniging uit Oeffelt wordt uitgebreid gevierd met een jubileumweekeinde. Van donderdag 7 tot en met zondag 10 juni zijn ter tal van activiteiten gepland. Absoluut hoogtepunt is de jubileumwedstrijd van het eerste elftal van de vereniging tegen de ex-internationals op zaterdagavond 9 juni.

 Er zijn meer activiteiten tijdens dit eeuwfeest. Zo verzorgen de dj's van Radio 538 de muziek in de feesttent na afloop van het duel van de ex-internationals en op zaterdag zijn er twee topfreestylers om de jeugd te vermaken. De aftrap vindt plaats op donderdag 7 juni, de officiële oprichtingsdatum van de club. In de avonduren vindt de finale van het onder Onder 23 jubileumtoernooi plaats. Na afloop kan er een drankje genuttigd worden in de kantine en wordt het jubileum officieel ingeluid. Op vrijdag 8 juni is er voor de jeugd een alcoholvrije disco met als thema Sensation Blue&White. De aftrap is om 20.00 uur. Iedereen is welkom op dit feest. De entree is 5 euro met één consumptie.

Gedurende het weekeinde lopen er zo'n honderd vrijwilligers op het sportpark in Oeffelt. Ook de jeugdleiders van de club staan om zaterdag 9 juni paraat. Tijdens deze voetbaldag voor de jeugdleden van de club komen twee bekende topfreestylers naar de voetbalvereniging. Zij geven een te gekke show weg voor het publiek. Op zaterdagmiddag wordt ook het jubileumboek gepresenteerd aan het grote publiek. De geschiedenis van de club is in dit naslagwerk tot in detail in beeld gebracht. Het boek is vanaf deze presentatie voor iedereen te koop, maar reserveren kan al via vvdezwaluw.nl.

Hoogtepunt is dus het duel van VV De Zwaluw 1 tegen de ex-internationals. De entree voor dat duel bedraagt 8 euro vanaf 17 jaar en 4 euro tot 16 jaar in de voorverkoop en 10 euro en 5 euro aan de poort. Met een entreekaartje hebben bezoekers ook direct toegang tot de feestavond met radio 538 dj's on tour. De feestavond begint na afloop van de wedstrijd. Bezoekers krijgen dus een combiticket. Kaarten zijn te koop in de kantine van De Zwaluw en bij Spar Boere in Oeffelt. Het officiële gedeelte vindt op zondag 10 juni plaats. Iedereen die op zaterdag laat naar bed is gegaan, kan zondag om 11.30 uur aanschuiven voor een brunch. De brunch is bestemd voor inwoners van Oeffelt. Alle dorpsbewoners hebben een uitnodiging ontvangen om te komen brunchen. Vooraf opgeven is wel noodzakelijk. Om 14.00 uur start de receptie met reünie. Er is dan ook een fototentoonstelling. Het weekeinde wordt om 18.00 uur afgesloten. Het feestprogramma is te vinden op vvdezwaluw.nl.

Meer berichten