De Boxmeerse hockeysters speelden onlangs tegen Italië. (foto: Bas Delhij)
De Boxmeerse hockeysters speelden onlangs tegen Italië. (foto: Bas Delhij)

Hockeysters Boxmeer strijdend ten onder

  Sport

 De hockeysters van Boxmeer speelden onlangs een oefenduel tegen de nationale ploeg van Italië. De Italiaanse tegenstander streek op zaterdag 31 maart onder grote publieke belangstelling neer in Boxmeer. Volgens de Boxmeerse hockeyvereniging waren er ruim zeshonderd toeschouwers op het duel afgekomen. Italië vertoefde enkele dagen voor een trainingsstage in Zuid-Nederland. De nationale ploeg speelde drie oefenwedstrijden in Nederland.

De Boxmeerse equipe bood prima tegenstand tegen de bezoekers. De Italiaanse vrouwen wonnen weliswaar de wedstrijd, maar Boxmeer hield de schade beperkt. Het werd 'slechts' 0-4 in het voordeel van de bezoekers uit Zuid-Europa. Italië is in juli van dit jaar één van de tegenstanders van het Nederlands vrouwenhockeyteam op het wereldkampioenschap in Londen. Er lijkt dus nog veel werk aan de winkel voor de Italiaanse ploeg.

De wedstrijd ging in ieder geval de boeken in als een zeer geslaagd evenement voor de hockeyclub Boxmeer. De Boxmeerse ploeg heeft het momenteel zwaar in de eerste klasse. Boxmeer promoveerde twee seizoenen op rij. 

Meer berichten