Logo boxmeersweekblad.nl


Tom Dumoulin, Olympisch kampioen Greg van Avermaet en andere (inter)nationale renners zijn maandag opnieuw van dichtbij te zien als de BinckBank Tour deze dag door Oploo komt op de route van Breda naar Venray. (Foto: Filip Bossuyt)
Tom Dumoulin, Olympisch kampioen Greg van Avermaet en andere (inter)nationale renners zijn maandag opnieuw van dichtbij te zien als de BinckBank Tour deze dag door Oploo komt op de route van Breda naar Venray. (Foto: Filip Bossuyt) (Foto: Filip Bossuyt)

Sagan en Dumoulin in ‘rondje Oploo’

  Sport

Daags na de Tour is voorbij, maar het is nog niet afgelopen met het wielrennen in de regio. Wielerdorp Oploo laat zich op maandag 7 augustus gelden tijdens de passage van de BinckBank Tour, de profronde van Nederland/België. Er wordt midden in het dorp een terras ingericht, waar liefhebbers toppers als wereldkampioen Peter Sagan, Giro-winnaar Tom Dumoulin, Olympisch kampioen Greg van Avermaet en andere (inter)nationale renners van nabij kunnen zien.

Oploo - Op initiatief van oud-prof Piet van Katwijk, die deel uitmaakt van de volgerskaravaan van de profronde, maken de renners een lus langs de één jaar geleden onthulde wielertroon. Het monument is vervaardigd door kunstsmid Juul Baltussen en opgericht als eerbetoon aan de glanzende loopbanen van de broers Jan, Piet en Fons van Katwijk en wielerbolwerk Oploo. Met de doortocht worden dorp en gemeente andermaal positief op de kaart gezet.

22 ploegen

Liefst 22 ploegen komen met een sterk team aan het vertrek. Naast Sagan, Dumoulin en Van Avermaet staan ook de smaakmakers Dylan Groenewegen, André Greipel en wereldkampioen tijdrijden Tony Martin op de startlijst van de BinckBank Tour, voorheen de Eneco Tour. De eerste etappe van de ronde, die vanaf 7 tot en met 13 augustus Nederland en België doorkruist, voert van Breda naar Venray. Na circa 120 km van de 180 km lange rit maakt het peloton een ‘rondje Oploo’: vanuit de Dkn. Schmerlingstraat rijden de renners langs de wielertroon om via de Vloetweg richting de Rips te koersen. Ze passeren Oploo rond 14.45-15.00 uur.

Supportersterras

De Stichting Wielersport Oploo en de initiatiefgroep Wielermonument Oploo richten op maandag 7 augustus een wielerterras in bij de troon. Voor, tijdens en na de passage van het profpeloton kunnen dorpsbewoners en wielerliefhebbers vanaf 13.30 uur in een gezellige wieleratmosfeer terecht voor een drankje. Uiteraard zullen Jan, Piet en Fons van Katwijk acte de présence geven.

Eregast van de organisatoren is ook Marleen Sijbers, burgemeester van de gemeente Sint Anthonis, die besmet is geraakt met het wielervirus. Voor wie het nog niet in bezit heeft, is in de stand ook het wielerboek De jongens van Van Katwijk te koop.

Volgerskaravaan

De volgerskaravaan, bestaande uit een tiental gastenauto’s met oud-profrenners als chauffeur, neemt in Oploo de tijd om de renners te zien passeren en de wielertroon te bewonderen. Behalve Piet van Katwijk zijn dat onder andere Henk Lubberding, Ludo Dierckxsens, René Koppert, Gerard Koel, Arie Hassink en René Kos. Men kan terecht van 13.30 tot 17.00 uur op het terras.

Reageer als eerste
Meer berichten