Logo boxmeersweekblad.nl


Sint Anthonis doet mee met Ome Joop's Tour

  Sport

Jeugdwielerronde Ome Joop's Tour komt op maandag 31 juli naar Sint Anthonis. Het dorp is de finishplaats van de achtste etappe. Een dag later vertrekken de wielrenners tijdens etappe negen vanuit Sint Anthonis naar het Duitse Kalkar.

Sint Anthonis - Het startschot van de 67e editie van Ome Joop's Tour klonk op maandag 24 juli bij het stadhuis in Arnhem. De tour is een jaarlijkse wielerjeugdronde door Nederland voor kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar. De deelnemers aan Ome Joop’s Tour zijn jongens en meisjes die geen of nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben. Het initiatief voor Ome Joop’s Tour is in 1950 genomen door ‘Ome’ Joop Legerstee en sinds zijn overlijden heeft zijn zoon Marcel het overgenomen. Met een leger van circa 80 vrijwilligers bezorgt hij deze zomer 156 kinderen gedurende tien dagen een onvergetelijke vakantie.

Ome Joop’s Tour is geen snelheidswedstrijd, maar een gezelligheidstour. Er zijn onderweg wel wedstrijdjes, bijvoorbeeld sprints, langzaam fietsen en behendigheidsritten, waarmee punten en uiteindelijk prijzen kunnen worden verdiend. Ome Joop’s Tour maakt bij het uitnodigingsbeleid voor de deelnemers geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst of nationaliteit. De finish is op woensdag 2 augustus in Arnhem.

www.omejoopstour.nl

Reageer als eerste
Meer berichten