Logo boxmeersweekblad.nl


Graafwerkzaamheden in de Adriaen Brouwerstraat. Wat er aan werkzaamheden gaat plaatsvinden, is terug te zien op de  nieuwe website van de gemeente.
Graafwerkzaamheden in de Adriaen Brouwerstraat. Wat er aan werkzaamheden gaat plaatsvinden, is terug te zien op de nieuwe website van de gemeente.

Gemeente Boxmeer start met graven tegen wateroverlast

  Politiek

De plannen ter beteugeling van de wateroverlast waren door de gemeente Boxmeer aangekondigd. Toch zullen veel aanwonenden van de Adriaen Brouwerstraat en de Gerard Honthorststraat in Boxmeer zich verbaasd hebben over de metamorfose van het speelveldje en het trapveldje in hun straat. In no time vond daar een ware aardverschuiving plaats. Even geen groen en geen speelmogelijkheid, maar graafwerktuigen, die het voor het zeggen hebben.

Door Frans de Koning

Boxmeer - Wat er aan werkzaamheden gaat plaatsvinden, is terug te zien op de website van de gemeente, maar desgevraagd legt vakspecialist riolering John Arts uit, wat de bedoeling is.

John Arts: "Naar aanleiding van de wateroverlast vorig jaar is er door de gemeente een lijst opgesteld van te verrichten werkzaamheden. De volgorde wordt bepaald door de urgentie en ook door de financiële haalbaarheid ervan. Er zijn elders al activiteiten ('quick wins') uitgevoerd, maar nu is de beurt aan Hollesteeg."

Het speelterrein aan de Adriaen Brouwerstraat wordt voor een deel omgevormd tot een opvangbekken voor water, een zogenaamde wadi. De meanderende wadi wordt gerealiseerd aan de noordzijde en alle speeltoestellen worden naar het zuidelijk deel verplaatst. In de straat worden twee kolken afgekoppeld van de riolering en aangesloten op infiltratievoorzieningen in de wadi. De bedoeling is dat bij een hevige stortbui het water eerst in de buizen komt en later in de wadi, zodat de afvoer geleidelijk kan verlopen.

Ook in de Acacia en op het trapveldje aan de Gerard Honthorststraat komt een wadi, maar overigens wordt het trapveldje 20 cm opgehoogd met uitkomende grond van het speelterrein.

Deze werkzaamheden zullen nog voor de bouwvak worden uitgevoerd. De bedoeling is dat daarna overal weer grasveld komt.

Het fietsvoetpad ter hoogte van de aansluiting met de Floralaan wordt verhoogd en de houtwal wordt grasveld, dit met het oog op een goede afvloeiing in de wadi. Dit staat echter pas te gebeuren na de bouwvakvakantie.

"Of de werkzaamheden daadwerkelijk het beoogde effect hebben, zal pas blijken als Boxmeer nog eens getroffen wordt door zo'n wolkbreuk als vorig jaar. We hopen echter dat dit niet gebeurt."

Reageer als eerste
Meer berichten