Lang heeft dit gezin niet kunnen genieten van hun auto. Een jaar later nadat deze foto is gemaakt, in 1940, werd de auto gevorderd door de Duitsers.
Lang heeft dit gezin niet kunnen genieten van hun auto. Een jaar later nadat deze foto is gemaakt, in 1940, werd de auto gevorderd door de Duitsers.
Kijk naar Toen

Database: de auto van mijn opa

  Historie

In deze krant staat regelmatig de rubriek Kijk naar Toen van het Brabants Historisch Informatie Centrum. Wie herkent de bijzondere foto's van toen en kan er meer over vertellen?

Boxmeer - Sigarenfabrikant Jan Hutten staat zelf niet op de foto, maar hij was wel de trotse eigenaar van deze glanzende bolide. Zijn vijf kinderen en het kindermeisje Koosje Tunnissen konden de wagen kennelijk ook erg waarderen. Lang heeft dit gezin er jammer genoeg niet meer van kunnen genieten. Een jaar later, in 1940, werd de auto namelijk gevorderd door de Duitsers.

Dit is één van de vele voorbeelden die je kunt vinden op de website 'De auto van m'n opa.' Onlangs heeft het Brabants Historisch Informatie Centrum maar liefst 60.000 kentekens aan de database toegevoegd. Alle Brabantse autobezitters van 1898 tot 1951 zijn daarmee online te vinden: het is snoepgoed voor alle auto- en motorliefhebbers.

Maak een ritje door het verleden op de website deautovanmnopa.nl. Natuurlijk is het BHIC ook heel benieuwd naar jouw foto's en verhalen. Deel je verhalen via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via www.bhic.nl en zoek op 'Kijk naar toen.'

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde?

De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met deze krant.

Reageren op deze foto kan via de site, op (073)6818500 of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

www.bhic.nl

Meer berichten