Wie herkent deze woning vlak onder de Beugense kerk aan de Hagelkruisstraat 2? Eind jaren tachtig was hier weinig meer van over: overal is het metselwerk beschadigd en de ramen ontbreken.
Wie herkent deze woning vlak onder de Beugense kerk aan de Hagelkruisstraat 2? Eind jaren tachtig was hier weinig meer van over: overal is het metselwerk beschadigd en de ramen ontbreken.
Kijk naar Toen

Vervallen woning in Beugen

  Historie

In deze krant staat regelmatig de rubriek Kijk naar Toen van het Brabants Historisch Informatie Centrum. Wie herkent de bijzondere foto's van toen en kan er meer over vertellen?

Vlak onder de Beugense kerk, aan de Hagelkruisstraat 2, vinden we in 1987 nog deze vervallen woning. Half verscholen achter grote bomen en struiken vangen we een glimp op van wat ooit een thuis moet zijn geweest voor een Beugense familie. Eind jaren tachtig was hier weinig meer van over: overal is het metselwerk beschadigd, de ramen ontbreken en ook het muurtje heeft zijn beste tijd gehad.

Wij vragen ons af wanneer en vooral waarom deze woning zo in verval is geraakt. Ken jij families die hier in het verleden hebben gewoond en kun jij je dit huis nog in volle glorie herinneren, vóórdat de aftakeling in gang was gezet? Vertel het ons op de digitale geschiedenisboekjes, te vinden op www.bhic.nl/beugen-en-rijkevoort en zoek op 'Kijk naar toen.' Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar toen.'

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'!

De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Boxmeers Weekblad.

Reageren op deze foto kan via de site, telefonisch op (073)6818500 (werkdagen) of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

www.bhic.nl

Meer berichten