Een werk van Burhan Mohammad, Palestijn en afkomstig uit Syrië. Tegenwoordig woont hij in de Duitse stad Geldern. (persfoto)
Een werk van Burhan Mohammad, Palestijn en afkomstig uit Syrië. Tegenwoordig woont hij in de Duitse stad Geldern. (persfoto)

Ontmoeting centrale thema expositie Petershuis

  Cultuur

 Vanaf zondag 7 juli gaan in het Gennepse Museum Het Petershuis voor de tweede keer de deuren open voor de thematentoonstelling in het kader van het Jaar van de Ontmoeting.

Werd de afgelopen winter de culturele achtergrond in beeld gebracht van een aantal in Gennep wonende migranten, tijdens de zomermaanden kunnen museumbezoekers genieten van een keur aan kunstwerken, gemaakt door in de omgeving gevestigde kunstenaars, afkomstig uit andere landen in Afrika, Azië en Europa. Tevens zijn objecten in de expositie opgenomen die afkomstig zijn uit de bijzondere verzameling Afrikaanse volkskunst van Ursula Voorhuis uit Sint Agatha. Ahmed Magzoub woont in afwachting van een beslissing op zijn asielaanvraag in het AZC in Winterswijk. Zij zijn gevlucht uit Soedan. In verband met zijn huidige leefsituatie maakt Magzoub zijn werk met eenvoudige middelen zoals balpennen, potlood, houtskool en wasco, vaak op standaard kopieerpapier. Zijn tekeningen herinneren aan de mensen die hij heeft achtergelaten in Afrika. Verder zijn in het museum werken te zien van Brita Seifert, Burhan Mohammad, Jamshid Haji Rasoul, Karim Rachid Omayri, Mamadoe Casema en Ursula Voorhuis.

Ontmoeting II wordt op zaterdag 6 juli geopend en is van 7 juli tot en met 25 augustus te zien in Museum Het Petershuis aan de Niersstraat 2 in Gennep van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 16:30 uur. De toegang is vrij. Meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl en www.liefdevoorlimburg.nl.


Meer berichten