Hanny Friesen vertelt over ontwikkelingshulp in de bibliotheek van Boxmeer.
Hanny Friesen vertelt over ontwikkelingshulp in de bibliotheek van Boxmeer.

Duik met de bibliotheek in wereld van ontwikkelingshulp

  Cultuur

In aanloop naar het evenement Hallo Wereld op 30 mei houdt BiblioPlus in de bibliotheek van Boxmeer twee lezingen in het kader van ontwikkelingshulp. Op woensdagavond 15 mei delen Sara Kinsberegn en Hans Baltussen hun kennis over particuliere initiatieven en projecten tegen armoede, op woensdagavond 22 mei, vertellen Hanny Friesen en Harrie Tullemans over hun bevlogenheid voor ontwikkelingshulp.

Sara Kinsbergen is een bevlogen verteller, expert en onderzoeker op het gebied van kleinschalige ontwikkelingsprojecten, en verbonden aan de Radboud Universiteit. Hans Baltussen vertelt over zijn particulier initiatief Passion for People; de bouw en inrichting van een kraamkliniek in Malawi. Harrie Tullemans werkte als missionaris in onder meer Tanzania en Oeganda. Op dit moment is hij bezig om een Skype-verbinding te maken tussen een dovenschool in Kampala en het Elzendaal. Hanny Friesen werkte als kinderarts in onder meer Oeganda en Nieuw Guinea, zowel praktiserend als op universiteiten.

Tullemans en Friesen worden door Maria Venhuizen geïnterviewd. Zij maakte eerder als interviewer het programmaBevlogen Mensenop de lokale tv-zender BLOS. Hallo Wereld is een evenement met een positieve boodschap, waarbij de ontmoeting tussen mensen met verschillende culturen en achtergronden centraal staat. Hallo Wereld is een initiatief van de Gemeentelijke Fairtrade werkgroep, de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer en de Wereldwinkel. Er werken veel partners aan mee, zoals scholen, Sociom, De Weijer, BiblioPus en vele meer.

Rondom die ontmoeting tijdens Hallo Wereld organiseert BiblioPlus ook een evenement in de Sint Petrusbasiliek: de Human Library. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven misschien niet snel spreekt, zoals een heks, vluchteling, pastoor of militair. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Durf jij het aan om je 'vooroordeel' te ontmoeten?

Kijk voor meer info over bovenstaande activiteiten rondom Hallo Wereld op de website www.biblioplus.nl.

Meer berichten