Janske van de Braken en Pleun Hendriks samen met docent Barry Jans en de leden van het comité: Jan Oostlander, Cas Arts en Marion Beek. Afwezig lid Hennie de Hoog.
Janske van de Braken en Pleun Hendriks samen met docent Barry Jans en de leden van het comité: Jan Oostlander, Cas Arts en Marion Beek. Afwezig lid Hennie de Hoog.

Winnaars gedichtenwedstrijd herdenking 4 mei Boxmeer

  Cultuur

Moeilijke thema's als oorlog, verzet en vrijheid staan in 2019 centraal bij de gedichtenwedstrijd die ieder jaar georganiseerd wordt door het Comité 4 mei herdenking Boxmeer.

Woensdag 10 april was de bekendmaking van de winnaars van de Gedichtenwedstrijd in het schoolgebouw van Metameer in Boxmeer.  Nadat voor een grote groep leerlingen en docenten uitleg was gegeven over de betekenis van het blijven herinneren en dat vrede niet vanzelfsprekend is, was het de beurt aan een van de juryleden, Mientje Wever. In het juryrapport sprak de jury haar bewondering uit voor zowel de leerkrachten als voor de leerlingen van Metameer in Boxmeer, die aan de wedstrijd hebben meegedaan.Uit de 280 (!) inzendingen bleek duidelijk het enthousiasme en de toewijding, waarmee iedereen in woord en in beeld met moeilijke thema's als oorlog, verzet en vrijheid bezig was. Er werden twee winnaars bekendgemaakt. De prijs uit de inzendingen van de klassen 1 gaat naar een gedicht, waarin de schrijver de lezers en luisteraars aansprak eens stil te staan bij de vrijheid waarvan wij voortdurend kunnen genieten. Het winnende gedicht heet Sta jij er ook bij stil en is geschreven door Janske van de Braken.

Ook bij de inzendingen van de klassen 3 stond voortdurend het thema 'vrijheid' centraal. Uit de grote stapel gedichten koos de jury voor een gedicht, waar de schrijver zich verheugt over de eigen vrijheid, terwijl er in tal van landen geen of nauwelijks vrijheid is. De prijs ging naar het gedicht met de bijna vanzelfsprekende titel Vrijheid, geschreven door Pleun Hendriks. Beide winnaars ontvingen van de comité 4 mei Dodenherdenking een ingelijste versie van hun gedicht. Daarnaast zullen zij tijdens de 4 mei-herdenking in het gemeentehuis hun gedicht voordragen.

Meer berichten