Genieten van de Maria Passie in Basiliek Boxmeer. (foto stichting Aquero)
Genieten van de Maria Passie in Basiliek Boxmeer. (foto stichting Aquero)

Theater Maria Passie centraal op 18 mei in Basiliek Boxmeer

  Cultuur

Kleinschalig theater waarin de hedendaagse (pop)muziek en het verhaal van Maria worden samengebracht. Dat kunnen de bezoekers van de Maria Passie verwachten bij de voorstelling van de landelijke stichting Aquero die op zaterdag 18 mei om 20.00 uur in de Basiliek in Boxmeer te zien is.

Twintig jaar geleden werd de stichting Aquero opgericht met als doel activiteiten vóór en dóór pelgrims te organiseren. Aquero beheert een fonds dat financiële steun geeft aan mensen die niet in staat zijn zelf (volledig) een bedevaart naar Lourdes te betalen. Vergelijkbaar met het Lourdesfonds dat zich voor deze mensen hier ter plaatse inzet. Enkele jaren geleden ontstond het idee om een kleinschalige theatervoorstelling te maken over Maria, waarin het verhaal van The Passion wordt verteld vanuit het perspectief van Maria. "Zij is voor velen een fascinerende vrouw, een baken, een licht in het duister en de verbinding met Lourdes", aldus de initiatiefnemers.

Het resultaat is een voorstelling die, onder leiding van professionals, wordt uitgevoerd door amateurs. Zij komen verspreid uit het hele land. Aan de orde komen moederschap, het verliezen van je kind, Maria als bron van kracht en aspecten als twijfel, angst en hoop. De voorstelling is al op tientallen plaatsen in het land te zien geweest. Op 18 mei is in principe de laatste uitvoering. Mede op verzoek van Boxmerenaar Roel Verheggen, scriptschrijver en regisseur van deze productie, vindt die laatste voorstelling in de Boxmeerse Basiliek plaats.

Kaarten zijn te koop à 10 euro in het Parochiehuis, van Sasse van Ysseltstraat 8 Boxmeer, Boekhandel van Dinter, Koorstraat 61 Boxmeer, Buurthuis De Elsenhof, Torenstraat 52 Sambeek, Toos van Bree, Provincialeweg 4e Vortum-Mullem, Plus-supermarkten in Vierlingsbeek en Overloon en bij Lunchroom Markant, Lepelstraat 2 St. Anthonis. Ze zijn ook te bestellen via www.demariapassie.nl of via ejm.elferink@gmail.com. Kosten dan voldoen op rekeningnummer NL63 INGB 0008 3288 58 t.n.v. stichting Aquero, Wijk aan Zee. Deze kaarten zijn voor aanvang op 18 mei in de Basiliek op te halen. Voor toezenden rekent men 2,50 euro extra. Op 18 mei zijn de kaarten aan de Basiliek te koop voor 12,50 euro per stuk.

Meer berichten