De naam Ondine is een mythologische waternimf (foto: Anita Walraven)
De naam Ondine is een mythologische waternimf (foto: Anita Walraven)

Cultuur snuiven in De Heksenboom

  Cultuur

Het Cultureel Café-jaar in Sint Anthonis staat op het punt van beginnen.

Om precies te zijn op donderdag 31 januari breekt er weer nieuwe culturele periode aan. Die avond is het weer verzamelen geblazen voor cultuurliefhebbers in De Heksenboom aan de Bosweg 40 in Sint Anthonis. Het wordt een avond aan de rand van de Staatsbossen met kunstenaars, muziek, columns, gezellige kout en een natuurlijk heerlijk drankje. Vier gasten luisteren het Cultureel Café op.

Maarten Boon

Als kunstenaar zal deze avond Maarten Boon vertellen over zijn ondines en tevens enkele exemplaren tonen. Ondines, zoals de kunstenaar zijn objecten noemt, zijn kunstwerken van staal en transparant polyester die het minste zonlicht vangen en in de omgeving voor een feeëriek schouwspel zorgen. De naam Ondine is een mythologische waternimf; heel mooi, ongenaakbaar en onsterfelijk. Maar als ze verliefd wordt is ze sterfelijk. Dus u mag wel verliefd worden op de ondines van Maarten Boon, maar het is de vraag of de ondines op u verliefd worden. Dat u de ondines aangenaam gaat vinden is zeer waarschijnlijk; zij laten de fraaie kleuren van het door zonlicht beschenen gekleurde polyester zien en geven de natuurlijke omgeving prachtige accenten.

Lara Louise

Om in deze sfeer te blijven zal de tweede gast van deze avond voor feeërieke zang zorgen. Lara Louise Willems brengt met haar ijle stem en prachtige gitaarklanken het hart van iedere toehoorder in trilling of mogelijk in trance. Over verliefdheid gesproken; ook hier zal de toeschouwer en toehoorder de omgeving zien opbloeien met deze idyllische klanken en moeite hebben om de sirenenzang te kunnen weerstaan. Zij zingt prachtige ballades en zelfs rockliederen krijgen bij haar een sprookjesachtige uitstraling. Bijzonder is dat Lara de dochter is van een echte Sinttunnisse jongen, namelijk Peter Willems van de oude kruidenier Tien Willems aan de Breestraat.

Harry Peppinck

Voor de tekst van de column zorgt onze vaste gast Harry Peppinck. Over de inhoud is nog niets bekend, maar het zal zeker weer stof geven voor overpeinzing, bezinning, maar ook voor relativiteit en humor. Daarover kan tussentijds met vrienden, kennissen of tafelgenoten in het Cultureel Café gesproken worden

Chase kwartet

Voor de muzikale omlijsting van het geheel draagt, zoals altijd, het Chase kwartet zorg. Zij geven de avond een jazzy sfeer waarbij het heerlijk luisteren, overwegen, herkennen en ontdekken is. Kortom: een Cultureel Café met weer veel aspecten in een gezellige sfeer en dat alles op donderdag 31 januari vanaf 20.00 uur in De Heksenboom, Bosweg 40 in Sint Anthonis met een toegangsprijs van 2,50 euro. Iedereen is van harte welkom. Ook wie nog niet zo bekend is met cultuur snuiven. Eens moet het de eerste keer zijn.

Meer berichten