Portret van de hand van Gonny Arts.
Portret van de hand van Gonny Arts.

Expositie schildersduo Mat en Gonny Arts in bibliotheek

  Cultuur

Van 10 januari t/m 28 februari 2019 zijn in de bibliotheek van Sint Anthonis schilderijen en tekeningen te zien van het schildersduo Gonny en Mat Arts.

Gonny en Mat tekenen en schilderen omdat ze het ontzettend leuk vinden datgene wat hen raakt of bezighoudt door middel van vorm en kleur uit te beelden. De onderwerpen kunnen dan ook gaan over alles wat hen weet te boeien, variërend van landschappen tot portretten of droombeelden die uit zichzelf ontstaan in het werken met de kleuren. Gonny werkt meestal figuratief met acrylverf op doek. Haar stijl is intuïtief.  Zij brengt kleuren op het doek aan zonder daar echt over na te denken en ontdekt dan figuren die  ongemerkt te voorschijn komen. Die figuren werkt ze verder uit en de verrassing is compleet.

Mat werkt daarentegen - bijna - altijd naar aanleiding van iets dat hij ziet of waardoor hij getroffen wordt. Dat kunnen mensen of dieren zijn of een sfeervol landschap. De techniek hangt van het onderwerp af. Acrylverf, pastelkrijt, olieverf, potlood of aquarel,  Matt beheerst dat allemaal. Deze expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van bibliotheek St. Anthonis.


Meer berichten