Yentl en De Boer staan op donderdag 23 augustus in theater De Weijer in Boxmeer. (foto: Bart Heemskerk)
Yentl en De Boer staan op donderdag 23 augustus in theater De Weijer in Boxmeer. (foto: Bart Heemskerk) (Foto: )

De Weijer klaar voor nieuw seizoen

  Cultuur

Het theaterseizoen van De Weijer in Boxmeer loopt tegen zijn einde. De blik in het knusse theater is al gericht op seizoen 2018-2019. De kaartverkoop is inmiddels gestart en de eerste voorstelling is zelfs al uitverkocht. Wieke Vrijhoef, directeur Stichting Podiumkunsten De Weijer, is in haar nopjes met het programma. "We hebben een mooi afwisselend programma van hoge kwaliteit samengesteld met cabaret, theater en muziek."

door Willem Menting

Voor de try-out van Pieter Derks op vrijdag 21 september is geen kaartje meer te krijgen. "Dat is toch geweldig", vertelt Vrijhoef vol enthousiasme. "De mensen weten ons theater weer te vinden. Vorig jaar hebben we met Veldhuis & Kemper en Youp van 't Hek enkele topartiesten gehad. Zeker de komst van Van 't Hek is voor mij altijd een droom geweest." Met het gevarieerde programma trekt De Weijer de laatste jaren een steeds breder publiek. Het theater is niet meer alleen afhankelijk van de gemeente Boxmeer. "We zien steeds vaker bezoekers uit Nijmegen en Venray. Ons theater heeft een hele knusse setting en dat bezoekers waarderen dat enorm."

De Weijer wil blijven vernieuwen als theater. Dit seizoen zijn er onder meer vaker voorstellingen buiten in het openluchttheater. Zo treedt het duo Yentl en De Boer buiten op met mooie, grappige en ontroerende liedjes en ook Leon van der Zanden komt op 29 juni met Leon's Comedy Club naar het buitentheater. "Leon's Comedy Club komt vier keer naar De Weijer komend seizoen. De andere voorstellingen zijn allemaal binnen. Van der Zanden neemt altijd drie collega's mee. Daar zit altijd een grote naam bij." Wat ook weer buiten wordt georganiseerd is het Foodtruckfestival op 8 en 9 september. "Dat organiseren we in samenwerking met Pub Esser. De sfeer is dan altijd goed. Het lijkt dan soms wel op een dorpsfeest. We willen steeds vaker de verbinding zoeken met andere partijen. Zo onderzoeken we of we een wielercafé kunnen organiseren rondom Daags na de Tour."

Tijdens de meeste weken is er zeker drie keer per week een avondvullend programma in De Weijer. Dat was zes jaar geleden toen Vrijhoef begon wel anders. "Toen wij hier kwamen was er eigenlijk niks. We hebben alles vanaf de grond opgebouwd. We zijn dan ook best wel trots op wat we nu hebben neergezet." Samen met Renée Wijhoven is Vrijhoef verantwoordelijk voor de programmering van De Weijer. Vrijhoef waarschuwt voor de handel in kaartjes. Voor de show van Patrick Laureij worden tickets voor woekerprijzen aangeboden. "Bij ons kost een kaartje 18,50 euro, dus mensen moeten echt niet meer betalen. We waarschuwen voor deze handel, maar we kunnen het niet tegengaan."

Meer berichten