Kunstwerk  Lianne van den Boogaard.
Kunstwerk Lianne van den Boogaard.

Kunstkolk in Maasziekenhuis: schilderijen en houtsculpturen

  Cultuur

Het Boxmeerse kunstcollectief Kunstkolk toont in samenwerking met Maasziekenhuis Pantein werk van haar leden in de openbare ruimtes van het ziekenhuis. Tot en met mei 2018 is er werk te zien van de Kunstkolkleden Lianne van den Boogaard en Gijs van Lanen.

Lianne maakt schilderijen waarin, door middel van kleur en streek, een beeld ontstaat dat opduikt uit het geheel. Soms is het beeld direct herkenbaar, soms nauwelijks zichtbaar. Dualiteit/Verbinding is een terugkerend thema in haar schilderijen. Vormen die regelmatig terug komen zijn vogels of vleugels als symbool van de verbinding tussen aarde en hemel, landschappen, natuur, mens en dier. De Boxmeerse Lianne woont in Rijkevoort en heeft haar atelier in Sambeek.

Beeldend kunstenaar Gijs van Lanen uit Overloon is begonnen met beelden uit gasbeton, maar al snel overgeschakeld op wortelresten van bomen. Daarin komt de natuur in de meest prachtige vormen naar voren. Het zijn echte bodemschatten zou je kunnen zeggen. De natuur neemt vaak, maar geeft ook weer zoveel moois terug. Je moet het wel vinden en dan vooral nog zien. Het hout schoonmaken, bewerken, omdraaien, nadenken, weer kijken en het dan plotseling ....zien. Door de combinatie met het metaalwerk , gemaakt door de kunstsmid Juul Baltussen, komt de natuur weer tot leven en krijgt een nieuwe kans. Meer informatie over deze kunstenaars en het kunstcollectief Kunstkolk is te vinden op de website: www.kunstkolk.nl

Meer berichten
Shopbox