Foto:

Birthday Girl

  Column

Ik ben vandaag jarig. Lang zal ik leven!
Trouwens niet op het moment dat u dit leest in de krant, maar wel op het moment dat ik dit aan het typen ben.
Normaal gesproken ben je op je verjaardag natuurlijk superblij en hyperenthousiast. Heb ik niet vandaag. Sterker nog ik baal eigenlijk zelfs een beetje vandaag. Niet omdat ik deze column moet schrijven op mijn verjaardag, want columns schrijven vind ik werkelijk heerlijk om te doen. Bovendien heb ik deze dag natuurlijk zelf gekozen om te schrijven. Ik had het ook gisteren of zelfs morgen nog kunnen doen. Maar ik heb onlangs als bedankje een fles bubbeltjes meegekregen en die heb ik bewaard voor mijn verjaardag. Dus leek mij vandaag de column schrijven een beter idee dan morgen ;)

Waarom ik dan toch een beetje baal? Nou, ik baal omdat het leven nog steeds niet is begonnen vandaag. Ik baal omdat ik ook nog steeds niet bij de club hoor. Zelfs trouwen is iets waar ik beter nog minstens een jaartje mee kan wachten. Ik ben vandaag namelijk negenendertig geworden. En dat voelt hetzelfde als 17 worden. Je bent o zo dichtbij, maar je mag in feite nog steeds niets.
Vrouwen van veertig en daarboven zeggen allemaal hetzelfde en het klinkt allemaal fantastisch:

'Je ervaart werkelijk waar enorme innerlijke groei na je veertigste.' Of: 'Met de jaren komt de wijsheid, dat merk je op de dag dat je veertig wordt.' En als veertiger, zo zweren zij, heb je zelfs meer lol, meer plezier, meer liefde en meer kracht. Het maakt je blijkbaar ook helemaal niets meer uit wat anderen van je denken en je kunt ineens op magische wijze eenvoudig overal nee zeggen. Dat klinkt toch werkelijk fantastisch?! Maar ja, ik heb dus verdomme nog een heel jaar vol met onzekerheid, nergens bij horen, domme dingen doen en ja zeggen tegen alles. Dat wordt nog een tergend traag jaar. Maar ja, het is niet anders. Maar een voordeel: ik kan wel eindelijk vanaf vandaag de #forever39 gebruiken, dat dan weer wel. En ik heb nog 365 dagen de tijd om na te denken voor hoelang…

Meer berichten