Foto:

Eetpiraten

  Column

Je hebt er vast wel van gehoord: Henk en Jolanda 'de eetpiraten' die diverse hotel- en restauranteigenaren hebben opgelicht. Ze hebben zichzelf aangegeven nadat een van de gedupeerden hen zichtbaar op Facebook had gezet. Diegene die dit gepost had, heeft een sommatie gekregen van de Bond van Wetsovertreders vanwege het feit dat deze twee herkenbaar op de foto stonden. Zij dreigen nu met een schadeclaim tot maximaal €200.000 als hij de foto niet zou verwijderen. Prachtig staaltje krom beleid van Nederland. Of beter gezegd lelijk staaltje. Want dit is toch weer de omgekeerde wereld? Deze mensen die in werkelijkheid trouwens Jan en Maria heten hebben heus niet een keer hun rekening per ongeluk niet betaald. Nee, zij blijken zelfs als sinds 2004 bezig te zijn. Ze zijn al vaker opgepakt, maar zodra ze vrij zijn gaan ze dit vieren in een hotel of restaurant. Zo blijkt hun buit, in 2009 alleen al, becijferd te zijn op 10.000 euro afkomstig van 75 slachtoffers. Blijkbaar hebben zij naast eetpiraten ook de naam kerkoplichters gehad omdat zij het gemunt hebben op gelovigen en gastvrij emensen die hun hart op de goede plek hebben zitten.
Ik word hier vooral zo boos over omdat nu zoveel mensen met een horecazaak gedwongen worden om hun gastvrijheid en vertrouwen over boord te gooien door deze 'eetpiraten'.
Want om in deze tijd mensen op basis van goed vertrouwen te laten afrekenen bij het uitchecken vraagt er dus blijkbaar om dat je volledig wordt afgestraft wanneer het om dit soort achterlijke mensen blijkt te gaan. Niet alleen financieel trouwens, maar ook op Social Media zien we veel 'eigen schuld dikke bult' taferelen. Dat is toch vreselijk?! Dat zoveel mensen al zo cynisch en achterdochtig zijn (geworden) door de vieze oplichting van dit soort profiteurs. Gastvrije mensen worden als naïef en goedgelovig bestempeld in plaats van liefdevol en openhartig. Deze Jan en Maria zijn daarom niet alleen eetpiraten, maar ook gastvrijheidmoordenaars en dat moet gestraft worden.
Ik hoop echt dat ze minstens 25 jaar moeten zitten. En dat dan iedere keer als ze willen gaan eten in hun celletje of eetzaal een échte eetpiraat hun eten voor hun neus wegkaapt.

Meer berichten