De Weijer in Boxmeer. (foto: Jeff Meijs)
De Weijer in Boxmeer. (foto: Jeff Meijs) (Foto: )

Vijfentwintig jaar fotoclub NEPOS, jubileum met expositie in Weijer

In oktober bestaat de Boxmeerse fotoclub NEPOS vijfentwintig jaar, wat gevierd wordt met een expositie in de Weijer. De amateurfotografen ijveren zich ervoor om de mooiste foto's aan het publiek te tonen. Vijfentwintig jaar geleden werd Nepos opgericht door een groep amateurfotografen.

Waar in het verleden nog gewerkt werd in de DOKA, is het nu veelal achter de computer of laptop. Neemt uiteraard niet weg, dat ondanks de steeds betere techniek van de fabrikanten van digitale camera's en fotobewerking programma's het toch de fotograaf is die de ontspanknop indrukt. Door de vele foto's die de afgelopen vijfentwintig jaar besproken zijn en met een kritische blik bekeken is fotoclub NEPOS uitgegroeid tot wat het nu is, een vereniging met ervaren fotografen die eens in de drie weken een avond beleven waar vooral gezelligheid de boventoon voert. Door de diversiteit van de getoonde foto's ontstaat vaak een leuke discussie, die weer leidt tot een ander inzicht wat ook wel weer een verrijking geeft voor je kennis.

Ook buitenhuis werden er veel uitstapjes georganiseerd, samen op pad en bij problemen kon je altijd wel op iemand rekenen die je hielp. Ook binnenshuis werden er activiteiten zoals Table Top of modellenfotografie georganiseerd. Daarna de foto's laten zien op de beamer of op papier, waar vooral met het positieve oog naar de foto's werd gekeken. Voor meer informatie kijk op www.fotoclubnepos.nl.

De expositie is te bezoeken op vrijdag 25 oktober van 20:00 tot 22:00, zaterdag 26 oktober van 12:00 tot 18:00 en zondag 27 oktober van 12:00 tot 17:00.

Meer berichten