De veteranen van Milsbeek behoorden vorig jaar ook tot het deelnemersveld in Oeffelt. (foto: persfoto)
De veteranen van Milsbeek behoorden vorig jaar ook tot het deelnemersveld in Oeffelt. (foto: persfoto)

Toernooi voor lagere elftallen

De vierde editie van het J&S Elektro Schwalbe Toernier vindt op zaterdag 17 augustus plaats op het sportpark van voetbalvereniging De Zwaluw. Het toernooi is uitsluitend bedoeld voor de lagere elftallen van de voetbalclubs uit de regio. Het is niet nodig om een compleet elftal op de been te brengen want er wordt gespeeld met zeven spelers op een half veld.

Oeffelt - Het draait op zaterdag 17 augustus vooral om de gezelligheid. Voetballen is belangrijk, maar het samenzijn en genieten van een biertje op het terras is minstens zo belangrijk. Het is de bedoeling om er een mooi feest van de te maken. De eerste wedstrijden beginnen om 12.00 uur, maar daarvoor wordt er door de teams al gezamenlijk ontbeten. Er wordt gespeeld op drie niveaus. Zo is er een groep voor de veteranen, een poule voor lagere elftallen en er is dit jaar een vrouwentoernooi.

Net als vorig jaar wordt het ontbijt voor de teams geserveerd in buffetvorm. Zonder goed ontbijt is presteren natuurlijk onmogelijk. Ook tijdens de wedstrijden wordt er aan de inwendige mens gedacht. De barbecue zal bijna de gehele dag gloeien. Na afloop van het voetbaltoernooi zal er aansluitend een feestavond plaatsvinden. Hierbij verzorgt dj Arno de muziek. Ook is het mogelijk om op groot scherm de eredivisieduels te volgen. De kantine is de gehele dag en avond geopend.

Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom op het sportpark op de Hogehoek in Oeffelt. Er doen op dit moment 24 teams mee aan het toernooi en het zal dan ook een drukte van belang worden op de verschillende velden. Onder de deelnemers zijn onder meer De Zwaluw 3, 4 en 5, DSV 4 en 6, Kolping Dynamo, Stormvogels 3 en Toxandria. Bij de vrouwen gaan onder meer De Zwaluw, Montagnards, Achates, Gassel en SSS'18 Old Stars de strijd met elkaar aan. Bij de veteranen verschijnen onder meer De Zwaluw en titelverdediger Milsbeek aan de aftrap.

Ook dit jaar zijn er weer nevenactiviteiten georganiseerd. Er zijn weer verschillende prijzen te winnen en ook de maker van de beste schwalbe wordt weer in het zonnetje gezet.

Meer berichten