Gisela en Marius van Boekel  zijn de nieuwe uitbaters van Plein 27 in Maashees. (foto: Henk Lammen)
Gisela en Marius van Boekel zijn de nieuwe uitbaters van Plein 27 in Maashees. (foto: Henk Lammen)

'Plein 27 kloppend hart Maashees'

Gisela en Marius van Boekel zijn de nieuwe uitbaters van Plein 27 in Maashees. Samen met hun dochters Jenny en Sharon gaan ze aan de slag om van het gemeenschapshuis weer 'het kloppend hart' van het dorp te maken. "Stap voor stap", zegt Gisela. "De openingstijden zijn inmiddels al verruimd en ook willen we de cafetaria nieuw leven inblazen."

door Ron Koenen

30 juli vond de formele sleuteloverdracht van Plein 27 plaats. Gisela en Marius namen het stokje over van Harry van der Kinderen. "Harry deed het op zijn manier, maar wij hebben onze eigen aanpak en zitten vol nieuwe ideeën", legt Gisela uit. "Boven aan de lijst staat het heropenen van de cafetaria met een ingang via de grote zaal. We zijn ons er zeker van bewust dat alles niet in een keer kan, vandaar dat we het stap voor stap aanpakken. Graag doen we zoveel mogelijk samen met onze dorpsgenoten, zodat we er samen een groot succes van kunnen maken." Plein 27 was en is onder meer voor de plaatselijke biljart-, badminton-, volleybal-, yoga- en carnavalsclub en de KBO de thuishaven. Ook draait de kermis er recht voor de deur. Ruim drie jaar geleden werd de accommodatie, mede dankzij de steun van de Stichting Gemeenschapshuis Maashees, tientallen vrijwilligers en de gemeente opgeknapt en uitgebreid. In het gebouw zijn onder meer een café, een zaal en de gemeentelijke sporthal gevestigd. "Die combinatie maakt het natuurlijk mogelijk om ook grotere feesten en partijen, zoals bruiloften, een koffietafel of familiedagen, te organiseren", verwacht Gisela. Tevens hopen de nieuwe uitbaters door het verruimen van de openingstijden en de introductie van een 'kleine menukaart' meer wandelaars en fietsers naar het terras te trekken. "Tot en met september zijn we dagelijks, behalve op onze vrije dinsdag, vanaf 11.00 uur tot sluiting open. En ook mensen die een hapje willen nuttigen, zijn van harte welkom bij ons. Dat kon in het verleden ook niet." Gisela is als kleindochter van wijlen Piet 'Friet' Reijnders bekend met het werken in de horeca. Ze runde onder meer van 2014 tot 2018 lunchroom De Tuin in Boxmeer. "Op mijn 14e stond ik al achter de tap van het gemeenschapshuis, bij Toon Bardoel", lacht ze. "Dat ik hier nu als uitbaatster terugkeer, is voor veel mensen ook geen verrassing. In de afgelopen jaren is me vaker gevraagd of ik interesse had om Plein 27 nieuw leven in te blazen. Nu was de tijd er rijp voor. Ook onze twee dochters hebben beiden ervaring in de horeca, anders hadden we deze stap ook niet gezet." Echtgenoot Marius is eigenaar van Van Boekel Vlechtwerken. "Ik zal vooral in de weekenden en in de avonduren, bij grotere feesten, meehelpen", zegt hij. "Mijn vrouw en dochters worden de gezichten van Plein 27 nieuwe stijl. Een mooie uitdaging voor ons als gezin." Vrijdag 30 augustus vanaf 20.30 uur is het officiële openingsfeest.

Informatie: Plein 27, Monseigneur Geurtsstraat 27, 5823 AB Maashees. Telefoon: 0478-640525, Facebook: @Plein27, e-mail: cafeplein27@gmail.com.

Meer berichten