Samen met een fietsmaatje mooie tochten maken. (foto: persfoto)
Samen met een fietsmaatje mooie tochten maken. (foto: persfoto) (Foto: )

Duofiets of rolstoelfiets te leen

Samen met een fietsmaatje mooie tochten maken. Genieten van de omgeving van het Land van Cuijk en lekker in beweging zijn. Dankzij de duofiets of een rolstoelfiets is dit ook mogelijk voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

Een duofiets is een fiets waarop twee mensen naast elkaar kunnen zitten. Doordat de fiets over drie of vier wielen beschikt, blijft de fiets moeiteloos in balans. Bewoners van Symfonie, huurders van de appartementencomplexen Celesta en Musette en cliënten van Thuiszorg Pantein die in de gemeente Boxmeer wonen, kunnen tegen een kleine vergoeding de duofiets van zorgcentrum Pantein Symfonie in Boxmeer huren. De rolstoelfiets is gratis voor alle inwoners van het Land van Cuijk en Noord-Limburg beschikbaar en staat bij Pantein Castella in Cuijk gestald.

De rolstoelfiets heeft een kantelbare oprijplaat. Deze plaat maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig zonder hulp van derden of zware krachtinspanning op de rolstoelfiets te rijden en goed vast te zetten. De rolstoelfiets heeft een elektromotor met twee accu's voor een comfortabele trapondersteuning die het fietsen nog makkelijker maakt. De fiets heeft breed geplaatste en meesturende voorwielen die zorgen voor een korte draaicirkel en natuurlijk extra stabiliteit.

Inwoners van de gemeente Cuijk kunnen bij Pantein Castella, Cantheelen 6-200 een duofiets reserveren en ophalen. Daarnaast staat er in Castella een rolstoelfiets, deze is er voor alle inwoners van het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Reserveren kan op werkdagen tussen 08.30 – 16.00 uur via de locatieondersteuner van Castella. Dit kan per e-mail: locatieondersteunerCuijk@pantein.nl of telefonisch via telefoonnummer 0485 844 402. De huur van de duofiets kost 2,50 euro per twee uur. De huur van de rolstoelfiets is gratis, er geldt een borg van 10 Euro.

Meer berichten