Rob Busger op Vollenbroek toont het monitortje voor de slaapregistratie, met bijbehorend polsbandje. (Foto: eigen foto)
Rob Busger op Vollenbroek toont het monitortje voor de slaapregistratie, met bijbehorend polsbandje. (Foto: eigen foto)

Maasziekenhuis start met eigen slaappoli

Slecht kunnen inslapen of doorslapen is heel vervelend. Het Maasziekenhuis heeft sinds kort een slaappoli bij het specialisme Neurologie voor deze slaapproblemen.

Neuroloog Rob Busger op Vollenbroek van het Maasziekenhuis geeft aan dat het belangrijk is dat je slaapproblemen serieus neemt: "Slecht slapen is niet alleen 's nachts een probleem. Een derde deel van je leven slaap je om uit te rusten. Een goede slaap is belangrijk om dagelijks goed te kunnen functioneren, bijvoorbeeld op je werk, maar ook voor je geheugen. Ook kan je biologische klok van slag raken als er slaapstoornissen zijn."

"Als een patiënt zich bij ons meldt, dan volgt er eerst een intakegesprek. Op basis van het gesprek krijgen we meer inzicht in het slaapprobleem. Soms volgt dan een slaaponderzoek thuis. De patiënt krijgt dan een buikriem met een monitorkastje dat aan het hoofd is verbonden. Voor de mensen is het fijn dat dit onderzoek thuis kan, dat ze in hun eigen bed kunnen slapen. We registreren via het kastje de verschillende slaapstadia, het bewegen tijdens de slaap, de ademhaling, het zuurstofgehalte in het bloed en de hartslag." Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Zo kan slaapoefentherapie effectief zijn of soms is gedragstherapie of het (tijdelijk) voorschrijven van medicatie noodzakelijk. "In het geval van slaapproblemen is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Deze kan beoordelen of een verwijzing verstandig is en welke arts het meest voor de hand ligt", aldus Busger op Vollenbroek.

Meer berichten