Het Elzendaalcollege organiseerde een triatlon voor een school in Uganda. (foto: eigen foto)
Het Elzendaalcollege organiseerde een triatlon voor een school in Uganda. (foto: eigen foto) (Foto: )

Schenking van Elzendaal aan school in Uganda

Hoe communiceer je met kinderen die niet of nauwelijks kunnen horen en ook nog eens heel ver weg wonen, in Uganda welteverstaan? Klas 1F van Elzendaalcollege Gennep ging de uitdaging aan. Afgelopen schooljaar werden zij meerdere keren in contact gebracht met de leerlingen in Kampala, Uganda en organiseerde het Elzendaalcollege een triatlon waarmee 3.407,37 euro aan Mulago school for the Deaf geschonken werd.

Als onderdeel van de les Anglia – extra Engelstalig onderwijs naast de reguliere lessen Engels – werden de leerlingen via Skype in contact gebracht met leerlingen van 'Mulago school for the Deaf', een school voor dove kinderen in Kampala, Uganda. Deze school is door Spiritijn Harrie Tullemans uit Oeffelt opgericht. Het was zijn droom om deze kinderen in Uganda in contact te brengen met de buitenwereld.

"Het zijn letterlijk twee werelden", vertelt vestigingsdirecteur Sjaak Simons van het Elzendaalcollege. "Dit project is een eyeopener voor onze leerlingen en extra bijzonder nu in Gennep het Jaar van de Ontmoeting centraal staat." De school in Uganda wordt gevolgd door twee documentairemakers die in 2017 de documentaire 'Testament van een missie; Sporen van de Spiritijnen' uitbrachten. Zij verfilmden onder andere het Skypecontact.

Meer berichten