Team De Vuilnismannen neemt momenteel deel aan The Carbage Run. (foto: Bas Delhij)
Team De Vuilnismannen neemt momenteel deel aan The Carbage Run. (foto: Bas Delhij)

Vuilnismannen op avontuur met Carbage Run

Tom Kuijpers, Paul Nielen en Stefan Cuppen uit Rijkevoort en Daan van den Oever uit Boxmeer nemen onder de teamnaam De Vuilnismannen deel aan de zomereditie van The Carbage Run.

Ze hebben met z'n vieren hun rode Volvo geprepareerd voor deze autorit van 2500 km in vijf dagen door Denemarken, Zweden en Noorwegen. De voorwaarden zijn simpel. De dagwaarde van de auto mag niet meer zijn dan 500 euro en moet ouder zijn dan 20 jaar. Verder mag je vrijwel alles aan op en in de auto bouwen wat je wilt. Mits je maar aan de eisen van de RDW voldoet. The Carbage Run gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je uitdagende en gekke opdrachten mee die ervoor zorgen dat je in de meest vreemde situaties belandt. Met deze opdrachten kun je punten verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Maandag was de start in Kopenhagen. Daar ontvingen de deelnemers een routebeschrijving met opdrachten die leiden naar de volgende bestemming. Iedere dag moeten ze alle campingspullen en andere bagage voor onderweg meenemen.

Op 5 juli finishen ze in Zweden, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Daarna rijdt het Boxmeers-Rijkevoortse team weer terug naar Nederland.

Meer berichten