Jeugdtheatergroep De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther speelt op 7 juli 'De club van lelijke kinderen' in het Openluchttheater in Overloon. (foto: Jos Kaldenhoven)
Jeugdtheatergroep De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther speelt op 7 juli 'De club van lelijke kinderen' in het Openluchttheater in Overloon. (foto: Jos Kaldenhoven)

De club van lelijke kinderen


Het vakantieprogramma in Openluchttheater Overloon wordt dit jaar geopend op zondag 7 juli om 14.30 uur. Dan speelt jeugdtheatergroep De Kersouwe van het gelijknamige natuurtheater uit Heeswijk-Dinther de familievoorstelling De club van lelijke kinderen.

De club van lelijke kinderen is het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts, geschreven in 1987, maar nog steeds actueel. In overleg met de auteur is het boek door Rick Hooijberg, regisseur van jeugdtheatergroep de Kersouwe, bewerkt tot theatervoorstelling. Het verhaal: Op een kwade dag gaf generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praatte erover, maar er gebeurde niets. Het gewone leven ging verder en de mensen begonnen het bevel te vergeten. Tot op een dag Paul met een vreemd verhaal thuiskwam. Een fotograaf had van het dak van de school een foto van alle leerlingen genomen. Kaarten kosten 7 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang. Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis de Pit in het centrum van Overloon.

Zie ook facebook.com/openluchttheateroverloon voor acties en het laatste nieuws.


Meer berichten