De geslaagden van jenaplan Metameer vieren feest. (foto: Metameer)
De geslaagden van jenaplan Metameer vieren feest. (foto: Metameer)

Geslaagd op Metameer

Metameer feliciteert al zijn geslaagden.

 Vrijdag 28 juni kwam het verlossende telefoontje voor de leerlingen die een herexamen moesten doen. Metameer heeft op alle niveaus een hoger slagingspercentage dan het landelijk gemiddelde. Op Metameer is 97 procent van de leerlingen geslaagd. Op 2, 3 en 4 juli zetten leerlingen hun 'kroon' op het werk: een diploma.

Het vwo in Stevensbeek heeft een slagingspercentage van 91 procent. Op de havo is dit jaar 94 procent geslaagd. Ook dit jaar zijn bijna alle vmbo-leerlingen van Metameer geslaagd: in Stevensbeek zijn op twee na alle leerlingen geslaagd (99 procent), op vmbo in Boxmeer is 100 procent geslaagd op de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg en 96 procent op de theoretisch/gemengde leerweg. Eén leerling van jenaplan Boxmeer moet nog afronden in het derde tijdvak in augustus. "Onze resultaten zijn uitstekend en voor havo en vmbo zelfs uitmuntend" meldt Berita Cornelissen, directeur-bestuurder van Metameer. Hoe dit komt? Berita Cornelissen wijst op het belang van samenwerken in de driehoek kind-ouder-school. "Door als school en ouders samen te werken, kan een leerling maximaal presteren."

Leerlingen en ouders hebben jaren toegeleefd naar dit moment. De een haalde het examen op zijn sloffen. Terwijl een ander moest blokken tot de laatste minuut. Op jenaplan Boxmeer haalde Sofie Kingsma een 10 voor Engels op het examen én haar cijferlijst voor vmbo theoretisch-gemengd. Ook jenaplanleerling Mason van Gasteren maakte geen fouten op zijn vmbo-examen Engels en kreeg een 10. "Ik ben trots op wat onze leerlingen bereikt hebben dit jaar", zegt Jaap Folkersma, locatiedirecteur Metameer Stevensbeek. "Onze toewijding aan de leerlingen en het onderwijs werpt haar vruchten af. Door aandacht, kwaliteit en innovatie halen leerlingen het beste uit zichzelf naar boven."

Op Metameer in Boxmeer halen leerlingen naast een jenaplandiploma ook een tweetalig vmbo-diploma. Dat is uniek in Nederland! Met een diploma op zak en kennis over zichzelf en de wereld zetten leerlingen hun volgende stap. Maartje van de Kerkhof, locatiedirecteur jenaplan Boxmeer: "We mogen met z'n allen weer trots zijn op onze leerlingen, dit resultaat en op hoe we leerlingen hiertoe gebracht hebben. Geniet van dit succes."

Meer berichten