Outlands Festival 2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 juni in Vierlingsbeek. (foto: Joris Bisschops)
Outlands Festival 2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 juni in Vierlingsbeek. (foto: Joris Bisschops)

Dance voor jong en oud

Het Vierlingsbeekse Outlands Festival zit in de lift. Waar de eerste editie in 2012 zo'n 2500 bezoekers trok, waren dat er in 2018 een kleine 6500. "We hopen 21 tot en met 23 juni het weer te overtreffen", aldus voorzitter Roel Gerrits.

door Sven Poels

Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en met een (speciaal)biertje in de hand genieten van muziek en de mensen om je heen. Dát is de bedoeling van Outlands Festival, dat volgend weekend alweer voor de achtste keer wordt georganiseerd. "De sfeer is altijd heel gemoedelijk; precies zoals we dat willen", weet preses Roel Gerrits (33) uit ervaring. Als een van de mede-oprichters doet hij elk jaar zijn stinkende best om het publiek te verrassen. Door telkens een andere invalshoek te kiezen, maar ook door nieuwe elementen toe te voegen. Zo is er deze editie een shotjesbar, een hoek voor speciaalbieren en worden er culinaire lekkernijen aangeboden. Ook in de breedte wordt er geïnvesteerd: het aantal area's is in de loop der jaren uitbreid van een naar drie. "Overal met voldoende capaciteit, zodat mensen nergens hoeven te wachten."

Het thema is dit jaar Egypte. "We hebben onder andere al een keer Las Vegas, China en het Wilde Westen gehad. Nu wordt het feest aangekleed met piramides, sfinxen, tempels en hiërogliefen. De podia zijn geheel in de stijl van het thema en de attributen eromheen ook. Zo proberen we een mooie samenkomst te maken van sfeer, aankleding en muziek." Het publiek lijkt de innovaties te kunnen waarderen. Sportpark Soetendaal, thuisbasis van voetbalvereniging Volharding en de plek waar het festival wordt opgebouwd, is elk jaar een beetje drukker. "We begonnen met 2500 bezoekers in twee dagen; de vorige editie zaten we op een kleine 6500 in drie dagen. Die aantallen hopen we deze keer weer in te halen." Zelf geeft Gerrits dat een goede kans: "We hebben nu minder last van concurrentie in de buurt. Ook hopen we op meer bezoekers uit Duitsland, waar we meer hebben gepromoot. Maar de meeste festivalgangers komen uit de driehoek Venlo, Eindhoven en Nijmegen. De gemeente Boxmeer is hofleverancier, en ook vanuit Venray is er toenemende interesse."

De voorzitter noemt het 'een muziekevenement voor jong en oud'. "We hebben een breed aanbod. De vrijdagavond is voor ieder wat wils en staat in het teken van de Top 40, inclusief een fout uurtje. Op de zaterdag zijn er de harde stijlen (dance, hardstyle en hardcore, red.), vooral bedoeld voor jongeren van achttien tot dertig jaar." De laatste dag, zondag, is juist voor het wat oudere segment. "Dan is er allerlei soorten dance, Top 40 en Nederlandstalige muziek te horen." De prijzen voor losse tickets variëren tussen de vijf euro en de 24 euro; een weekendkaart 39,50 euro en een VIP-weekendkaart kost 52,50 euro. "Dat is gemiddeld de helft minder dan bij vergelijkbare andere festivals", weet Gerrits. Outlands Festival 2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 juni. Voor meer informatie of het bestellen van (combi)tickets, ga naar www.outlandsfestival.nl.

Meer berichten