Leerlingen van Metameer: eindvoorstelling ckv in schouwburg Cuijk. (foto: Veronique Verhoeven)
Leerlingen van Metameer: eindvoorstelling ckv in schouwburg Cuijk. (foto: Veronique Verhoeven)

Leerlingen Metameer in schouwburg Cuijk

Op donderdag 27 juni staan leerlingen van Metameer Stevensbeek in de schouwburg in Cuijk. Dit schooljaar hebben zij voor het vak ckv gewerkt aan een eigen voorstelling.

De scènes, het decor, grime en kostuums zijn van eigen hand en een aantal leerlingen verzorgt de livemuziek. Regisseur en oud-leerling van Metameer, Lars Reen, is met alle ideeën achter de schrijftafel gekropen en heeft een voorstelling gemaakt waarin iedere leerling (voor of achter de schermen) een rol speelt. De voorstelling begint om 20.15 uur en de toegang is gratis.

De leerlingen hebben hun tanden gezet in de thema's Disney, horror en parodie. De voorstelling is een aaneenschakeling van sketches waar je van gaat rillen en beven. Bekende Disney-films komen voorbij, maar de leerlingen hebben daar een bijzondere twist aan gegeven. De oh zo zoete filmpersonages zijn uit het sprookje getrokken en in de tegenwoordige tijd geplaatst, soms zelfs letterlijk 'ontleed'. Kijk dus niet verbaasd op van een bloederige Tinkerbell, een blind date waarin Sneeuwwitje sterallures heeft alsof ze Kim Kardashian is of Pinokkio met een zesjes-mentaliteit. De titel 'Dis'aster is dus niet zomaar gekozen; het wordt een gruwelijk vrolijke avond...

Meer berichten