Logo boxmeersweekblad.nl


Aan de Stationsweg in Boxmeer werden tot 1952 Cambrinus-biertjes gebrouwen. Wie weet meer over de brouwerij, meldt het aan BHIC.
Aan de Stationsweg in Boxmeer werden tot 1952 Cambrinus-biertjes gebrouwen. Wie weet meer over de brouwerij, meldt het aan BHIC.
Kijk naar Toen

Leven in de brouwerij

Vroeger was het drinken van water maar een gevaarlijke gewoonte. Oppervlakte- en putwater kon immers vol ziektekiemen zitten. Bier was een stuk veiliger en smaakte ook best aardig. Prima redenen om het goedje als water te drinken en dat werd dan ook ruimhartig gedaan. Ieder zichzelf respecterend dorp had tot diep in de vorige eeuw minimaal één brouwerij, waar dit heilzame drankje gemaakt werd.

BOXMEER - Het dorp Boxmeer was zeker geen uitzondering en één van die voormalige brouwerijen zien we hier: Cambrinus in de Stationsstraat.

Tot zeker 1952 werd hier naar hartenlust gebrouwen, daarna hield het op. Waarom weten wij niet, dus als er lezers zijn die ons dat kunnen vertellen, of die nog weten hoe het bier van Cambrinus smaakte, dan horen we dat graag!

Deel je herinneringen met ons op onze digitale geschiedenisboekjes, te vinden op www.bhic.nl/boxmeer en zoek op 'Kijk naar toen.' Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar toen.'

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met het Boxmeers Weekblad. Reageren kan via www.bhic.nl, telefonisch op (073) 6818500 (op werkdagen) of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

www.bhic.nl/boxmeer

Reageer als eerste
Meer berichten