Het laatste weekend voor de zomervakantie wordt het Goei Leven in het Land van Cuijk gevierd. (persfoto)
Het laatste weekend voor de zomervakantie wordt het Goei Leven in het Land van Cuijk gevierd. (persfoto)

Goei Leven Beleven Weekend

Proeverijtjes en muziek, zeil mee over de Kraaijenbergse Plassen tijdens zonsondergang onder begeleiding van ervaren instructeurs, kom naar De Daalgaard en geniet van een rondleiding, een proeverij en een lunch met eigen wijnen.

Land van Cuijk - Geniet van gerechtjes proeven tijdens Lekker Loën, een nostalgische sfeermarkt met oude ambachten, Er wordt buiten gekookt op open vuur, of boek een Vaartocht vanuit Cuijk en ga shoppen bij boat, geniet met de Vrienden van Sambeek en Pub Esser en het Drummerke van een uit vijf gangen bestaand streekdiner op de pont in Sambeek, of samen fotograferend de zonsopkomst tegemoet met een ontbijtje, proef de eerste Land van Cuijkse bitterbal in Wanroij, of kom naar Mill, naar de Kerk Unplugged Mill, met lichtkunst, een concert, lasershow, mini-Montmartre, Food-plein en dansvloer in en om de kerk.

Dit is slechts een greep uit het programma tijdens Een Goei Leven Beleven Weekend op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni. Tijdens dit midzomerweekend worden in het Land van Cuijk op ten minste 25 locaties bijzondere, soms unieke activiteiten georganiseerd. Ontdek de streek op culinair gebied en schuif aan.Toeristische ondernemers en organisaties hebben een divers programma van activiteiten samengesteld. Voor jong én oud. Voor de inwoners van het Land van Cuijk én voor bezoekers van verder weg. Of je met z'n tweeën of met een groep bent, er is voor ieder wat wils.

Een overzicht van de activiteiten is te vinden op www.eengoeilevenbeleven.nl. Of volg de Facebookpagina Goei Leven, waar alle laatste nieuwtjes op worden gedeeld. Op deze site staat tevens te lezen met wie contact kan worden opgenomen om tickets te reserveren. Tickets worden dus verkocht door de organisatie van het betreffende evenement. De kosten van de tickets variërend van 5 euro voor een wandeling met gids tot 35 euro voor een diner op een van de pontveren in de Maas. Ook zijn veel evenementen gratis, zoals het concert in de kerk van Mill met professionele lichtkunst. Een Goei Leven Beleven Weekend is de opvolger van De Nacht van een Goei Leven in 2018, en komt voort uit de beweging Een Goei Leven. Enthousiaste ondernemers, zoals organisaties als ZLTO, het Regionaal Bureau voor Toerisme en onderwijsinstellingen als ROC de Leigraaf. Zij werken samen om ervoor te zorgen dat al het moois wat deze regio te bieden heeft te behouden én meer bekendheid krijgt. Bezoekers van buiten en die het weekend willen beleven, kunnen terecht bij een van de vele gastvrije verblijfsaccommodaties in het Land van Cuijk.

Kijk daarvoor op www.rbtlandvancuijk.nl. Waarom een heel weekend? 'Vorig jaar hebben we heel veel mensen teleur moeten stellen. Vandaar een heel weekend zodat je meerdere evenementen kunt bezoeken met uw vrienden of familie', meldt de organisatie.

Meer berichten