Het Schaapscheerdersfeest in Sint Anthonis staat in het teken van Vaderdag. (persfoto)
Het Schaapscheerdersfeest in Sint Anthonis staat in het teken van Vaderdag. (persfoto) (Foto: )

Avontuur in natuur Sint Anthonis

Het Schaapscheerdersfeest in Sint Anthonis staat op zondag 16 juni weer op de rol. Het feest, volgens de organisatie 'een avontuur in de natuur voor jong en oud', staat dit jaar in het teken van Vaderdag. Naast het schapen scheren kunnen vaders op het terrein hun baard laten scheren bij een heuse barbier. Na het scheren kunnen zij tevens een bierproeverij bijwonen.

Het allerleukste evenement midden in de natuur; dat is het Schaapscheerdersfeest in de bossen van Sint Anthonis. Kinderen én hun ouders, opa's en oma's kunnen weer de hele middag plezier maken. Hilarisch is het zogeheten 'appeltje schillen', waarbij je iemand kunt uitdagen in wie het eerst het appeltje heeft geschild door hard te trappen op twee fietsen op een rol. Voor de allerkleinste bezoekers is het schaapscheerdersfeest één groot avontuur. Bak zelf broodjes boven het kampvuur of ga paardrijden op een echte Belgische knol. Daarnaast is de scouting St. Patrick aanwezig met een klimbos en een klimpaal. Er worden diverse workshops voor kinderen aangeboden. Denk aan schilderen op een ezel, uilenballen uitpluizen, tekeningen maken van houtskool, dromenvangers knutselen of een indianenkrachtstok maken van een wilgentak. Wagenspeelgroep Karrespel uit Oploo is ook van de partij. Bij de stand van de IVN kunnen kinderen weer van alles onderzoeken en zien; in het kader van Nederland zoemt is er speciale aandacht voor de bij. Uiteraard is de schapenscheerder dit jaar ook weer van de partij, voor de schaapskooi. Op de heide kunnen bezoekers zien hoe een herder met zijn hond een kudde bijeendrijft. Kinderen kunnen al deze activiteiten zelf beleven met de speciale strippenkaart die voor slechts 5 euro te koop is, Daarvoor krijg je een middagvullend programma. Betalen kan dit jaar voor het eerst ook met een pinpas.

Ook voor de volwassen bezoekers is er genoeg te beleven op het schaapscheerdersfeest. Zo zijn er standjes met producten gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan wenskaarten met afbeeldingen geïnspireerd op de natuur, voorwerpen van hout zoals vogelhuisjes, maar ook beeldhouwwerken gemaakt van steen. Een imker legt uit hoe er honing wordt gemaakt een molenaar hoe de grondstoffen voor een brood worden bereid. Vanaf 11.00 uur rijdt er een treintje vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Heksenboom (Bosweg 40 in Sint Anthonis) naar de schaapskooi. De auto kan dan op de grote parkeerplaats bij het restaurant geparkeerd worden. Lopen of fietsen naar de locatie kan ook. De route staat aangegeven. De entree is gratis. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Om de rust van de schapen te garanderen, moeten honden kort aangelijnd blijven.

De dag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer, Stichting Het Schaap en Scouting St. Patrick. Voor meer informatie kijk op de website www.stichtinghetschaap.nl of www.facebook.com/stichtinghetschaap.

Meer berichten