Het Groenings Koor heeft op 26 mei voor de vierde keer Culinaire Klanken gehouden bij De Lemse Kuul in Groeningen.
 Het Groenings Koor heeft op 26 mei voor de vierde keer Culinaire Klanken gehouden bij De Lemse Kuul in Groeningen. (Foto: )

Culinaire Klanken met het Groenings Koor

Het Groenings Koor heeft op 26 mei voor de vierde keer Culinaire Klanken gehouden bij De Lemse Kuul in Groeningen.

Het Groenings koor opende de middag en bracht optredens waar meerdere facetten van het koor naar voren kwamen. Er kon genoten worden van de semiklassieke kant en het pianospel van Frans Stegers. Het Afrikaanse deel met ondersteuning van de djembégroep van Dorothy Prinssen en solo's van dirigent Sjraar Klaassens, alles in Afrikaanse stijl, gaven een speciale dimensie.

Tussen elk optreden was er een culinaire pauze waar de smaakpapillen werden gestreeld door onder andere een sla- en paprikasoep, couscous, wraps en broccolisalade. Dit alles gemaakt door de leden en vrijwilligers in samenwerking met het Smaakcentrum uit Boxmeer met leerlingen van van basisschool Laurentiushof uit Vierlingsbeek.

Verder was er het optreden van de drumband van het St. Anthonis en St. Nicolaas Gilde. Het meest lieftallige optreden was de mengeling van kinderen samen met enkele moeders en oma's van het koor. De mannen van Now Weej wisten de juiste snaar te raken met hun vrolijke nummers in het Venrays dialect en afsluiter Highland Cathedral liet horen en zien dat muziek ons verbindt en saamhorigheid teweegbrengt.

Meer berichten