De molen in Wanroij staat in de rouwstand voor Bert van Dommelen.
De molen in Wanroij staat in de rouwstand voor Bert van Dommelen. (Eigen foto)

Molenwieken in rouwstand voor overleden molenaar

De wieken van de molen in Wanroij staan in de rouwstand. De molen rouwt om het overlijden van Bert van Dommelen (87). Hij was 25 jaar molenaarsknecht en overleed onlangs. Volgende de traditie worden molens in de rouwstand gezet als een voormalig molenaar of een familielid is overleden.

Van Dommelen werkte tot midden jaren 70 in Wanroij. Hij wilde in de laatste dagen van zijn ziekbed nog graag naar de molen gaan kijken. "We hadden zelfs de wensambulance geregeld. Maar op de woensdag dat we zouden gaan, kon hij het fysiek niet meer aan. Ik ben toen zelf langsgereden en heb hem de draaiende molen via een livestream nog kunnen laten zien. Die molen was zijn lust en zijn leven. Alles wat mijn vader deed, deed hij met passie en vol overgave. Daarom vind ik het zo mooi dat de molen in in Wanroij en die van Rijkevoort nu in de rouwstand staan. Mijn vader woonde 67 jaar in Rijkevoort."

Passie

De molenwieken van de genoemde molens stonden tot afgelopen vrijdag in de rouwstand. "Mijn vader sprak tot in zijn laatste dagen nog met dezelfde passie en bevlogenheid over zijn periode en over zijn vak als molenaar", vertelt dochter Mariejella van Dommelen. "Ik vind het erg bijzonder om de molen in Wanroij op deze manier te zien. De molen heeft veel voor mijn vader betekend."

Momenteel is Jan Selten de molenaar van De Hamse molen in Wanroij.

Meer berichten